Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Και για όσους δεν καταλαβαίνουν ακόμη....

ας ψάξουν να βρου τις δηλώσεις που έκανε ο Μανώλης Παπαμακάριος μετά τον αγώνα Κολοσσού- Περιστερίου. Μέχρι πριν λίγους μήνες ήταν μέλος του ΔΣ του ΠΣΑΚ και αποχώρησε σιωπηλά παρότι όλοι γνώριζαν ότι ήταν αντίθετος με την ολιγαρχική λογική του...Σπάρτακου! Σήμερα λοιπόν μετά τον αγώνα και εκφράζοντας την ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ των παικτών της Α1 είπε ότι ’’οι περισσότεροι ήθελαν να παίξουν μπάσκετ, μόνο ο Λάζαρος ήταν υπέρ της απεργίας’’.
Αυτά για όσους πιστεύουν ακόμη ότι γράφω στην...τύχη ή από προσωπικά κίνητρα. Καληνύχτα...

34 σχόλια:

  1. ωραία τα λες Καρύδα (θα σε αποκαλώ Καρύδα απο εεδώ και πέρα έτσι απλά γιατί αυτός είναι σίγουρα ο μοναδικός μπασκετικός που μπορεί να αρθρώσει τόσο όμορφο και σωστό λόγο- γράφει και βιβλία άλλωστε είναι γνωστό). έχω μία ΤΡΟΜΕΡΗ απορία: τις εποχές των ιωαννίδη και μπαλτάκου υπήρχαν άραγε blog???? ...

    PS: φυσικά και μπορείς να ασχολείσαι με το μπάσκετ αν δεν καρφώνεις. απλά το θέμα είναι αν δεν έχεις σπουδάσει κάτι πάνω στο μπάσκετ ούτε παίζεις πώς μπορείς να γίνεις αυθεντία? θα μπορούσε ο bohr να είναι ο μεγαλύτερος φυσικός στον κόσμο αν ήταν μπακάλης (κάνω μία αναφορά στην τεράστια σφυρίχτρα των 80s...:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kourouna exeis katantisei pio grafikos kai apo ta sokakia tis parou.megalo kobleks.
    ama itan kata giati psifisan iper prin ligo kai giati koimountai orthioi xronia tora.as kanoun kati ektos apo diloseis.
    ante kalinixta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά εμείς που είμαστε στην απ'έξω τι πρέπει να πιστέψουμε?Τον Παπαμακάριο που λέει πως οι περισσότεροι ήθελαν να παίξουν μπάσκετ, τα ποσοστά της ψηφοφορίας του ΠΣΑΚ (αλήθεια,πόσα μέλη έχει ο ΠΣΑΚ και πόσοι ψήφισαν?) ή το Λάζαρο?

    Πάντως εγώ όλον αυτό τον καιρό βλέπω να εκτυλίσσεται ένα κακοπαιγμένο έργο στις πλάτες του αθλήματος με ανεπαρκείς έως επικίνδυνους πρωταγωνιστές.Και ως αθεράπευτος εραστής του παιχνιδιού δεν ανέχομαι Λάζαρους (με σωστά κίνητρα αλλά τραγικές κινήσεις από πλευράς timing και τρόπου),Οικονομίδηδες (με διαχρονικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ανεπάρκεια και επίδειξη χουντικής νοοτροπίας στη διαχείριση της αποχής αυτής) και Βασιλακόπουλους (κλασικό παράδειγμα του πόσο εύκολα μπορεί ένας άνθρωπος να καταστρέψει την υστεροφημία του) να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια κυριαρχίας.

    Υ.Γ.:Και έχω έναν λόγο παραπάνω να αισθάνομαι ντροπή γιατί ως ΠΑΟΚτσης έδωσα στο ελληνικό μπάσκετ τον παράγοντα που λέγεται Βασίλης Οικονομίδης και δουλειά στον πρώην μπασκεμπολίστα Λάζαρο Παπαδόπουλο (εισπράττοντας από τον δεύτερο και μια χλαπάτσα σήμερα.Αλήθεια,η αγωνιστικότητά του πως του επέτρεψε να πετάξει τόσο εύκολα την ασπίδα?)

    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος 1
    Νομίζω ότι έκανες αντιαθλητικό φάουλ. Ο Νιλς Μπορ ασχολήθηκε με την πυρηνική φυσική και όχι με το μπάσκετ! Με μια σοβαρή επιστήμη και όχι με ένα παιχνίδι. Εδώ δεν μιλάμε για τη δομή του ατόμου (αν ασχολήθηκε με τίποτε άλλο ο Μπορ και δεν το ξέρω πάω πάσο). Την εποχή του Ιωαννίδη και του Μπαλτάκου λοιπόν δεν υπήρχα μπλογκ αλλά υπήρχαν έξυπνοι άνθρωποι όπως οι δύο συγκεκριμένοι και μερικοί ακόμη. Αν είχα την άνεση να σου δείξω τη βιβλιοθήκη μου θα καταλάβαινες ότι και το μπάσκετ μπορεί να το μάθει κάποιος. Οπως τη φυσική. Διαβάζοντας, βλέποντας και συζητώντας με τους ανθρώπους που το ξέρουν καλύτερα.
    Τα περί της ταυτότητας που μου αποδίδεις καταλαβαίνεις ότι δεν μπορώ να τα σχολιάσω. Ξεχνάς που δουλεύω; Ασε που μπορεί να παρεξηγηθεί και ο...Συρίγος (παραπέμπω σε προηγούμενο σχόλιο προηγούμενου ποστ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος 2
    Χαίρομαι με τους ’’υβριστές’’. Αν και κατά τον θείο Φρόιδ το κόμπλεξ είναι κάτι που συνυπάρχει μέσα σε όλους μας. Αν σου πω πάλι ότι δεν έχω πάει ποτέ στην Πάρο θα με πιστέψεις;
    Επί της ουσίας. Παραγνωρίζεις κάτι ηθελημένα. Ψήφισαν για την απεργία της Α1 ΚΥΡΙΩΣ οι παίκτες της Α2... Ο Μπουρούσης μετά την επίσκεψη στο Νικητιάδη είχε ψηφίσει όχι, οι παίκτες του Πανελληνίου είχαν ψηφίσει όχι και οι παίκτες του Ικάρου είχαν ψηφίσει επίσης όχι από την πρώτη συνέλευση. Τους άλλους ο Λάζαρος το βράδυ της Παρασκευής ’’ξέχασε’’ να τους ρωτήσει επειδή έχει τις δικές του απόψεις περί δημοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. tommygun
    Αγάλι αγάλι που λέει και ο θυμόσοφος λαός θα έρθουν όλοι στα λόγια μου. Αύριο μεθαύριο εκτός από ομάδα θα ψάχνει και διοικητικό συμβούλιο στον ΠΣΑΚ. Εφυγαν Τσιάρας και Ντικούδης απόψε, νομίζω ότι ο Μπουρούσης είναι ήδη εκτός, εντάξει οι άλλοι είναι ή πρώην μπασκετμπολίστες ή φίλοι του οπότε θα έχει ισχυρή στήριξη.
    Περιμένω στην αυριανή συνέντευξη τύπου από τον Νίκο Σταυρόπουλο να πει ΑΚΡΙΒΩΣ όσα προηγήθηκαν του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Χωρίς να κρύψει τίποτε. Και μετά θα γελάει για καιρό το μπασκετικό πανελλήνιο.
    Τι να πιστέψεις; Τι σου λέεει η συμπεριφορά των παικτών; Πόσοι ακριβώς έκαναν απεργία; Από τους 70-80 παίκτες της Α1 με συμβόλαιο γύρω στους είκοσι σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς. Ξύπνιος άνθρωπος είσαι κάνε τις αναγωγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παπαμακάριος:Δεν ήμαστε αντίθετοι στην απεργία και υπάρχουν δίκαια αιτήματα. Πέρυσι είχα πάει στο Αρκαδικός - Ολυμπιάδα για να μη γίνει το παιχνίδι. Είμαι υπέρμαχος του διαλόγου. Απεργία με υπεύθυνες δηλώσεις δεν έχει γίνει ποτέ. Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων και όταν μας ζητούν να κάνουμε μερικές ημέρες υπομονή, πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε. Μπορεί να έκανα το αντίθετο. Να μη βοήθησα να πάει μπροστά στο μπάσκετ. Είμαι παίκτης πάνω απ' όλα και δεν είμαι πολιτικός ή πολιτικάντης. Δεν αμφισβητώ τη διαδικασία ούτε τα παιδιά που εκλέγειν. Δεν είναι μομφή. Δεν απαξιώνουμε τον ΠΣΑΚ.".

    Καιμακόγλου: Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση και με μία μόνο λέξη μπορώ να εκφράσω τι νιώθω… Ντρέπομαι. Ντρέπομαι πολύ. Πρέπει οι Έλληνες παίκτες να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον.

    Σπανούλης: Συμφωνούμε με όλα τα αιτήματα του ΠΣΑΚ

    Παπαλουκάς: Αυτό που ζητάει ο ΠΣΑΚ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα. Θέλουμε οι παίκτες να είναι ασφαλισμένοι, μιλάμε για πράγματα που δεν χρειάζεται να μπαίνουμε στη διαδικασία να διαπραγματευόμαστε.

    σαν κάτι παράξενο δεν υπάρχει στις δηλώσεις? καλά ποιός είναι τελικά ο δικτάτορας λάζος? ο batista? τόσο πολύ τον φοβούνται και γιατί?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. file exei iperfisikes dinameis.plaka kaneis?oi alloi theloun na milisoun theloun na vgoun brosta alla san magos tous kleinei to stoma.
    oriste kai mia epistoli enos anonimou
    http://www.basketblog.gr/pages/ViewContent.aspx?l=1&e=i&p=3&i=59013&t=1&c=65&w=0&m=1
    eiste mia parea kai monaxoi kseftilizeste

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μακράν νυχτωμένος 1:περίεργο?!...μπαίνεις και στις κρεβατοκάμαρες των παικτών αλλά δε ξέρεις τις πολιτικές πεποιθήσεις του Λάζου,ανθρωπου που ασχολείται με το συνδικαλισμό και είναι στο επίκεντρο των εξελίξεων...οκ!
    Μακράν νυχτωμένος 2:αρνητική για το σπορ δεν είναι μόνο η μη καταγγελία-δυσφήμιση ,αλλά και η διαφήμιση του κάθε τυχαίου..αν ο Μαλάκος είναι τόσο ασταθής επιχειρηματικά που τον πήρε τοσο εύκολα και τον σήκωσε δεν είναι ανάγκη να του κάνετε και πορτετο λες και πρόσφερε στο μπάσκετ 100 χρόνια..
    Μακράν νυχτωμένος 3:πρεπει να ναι πολύ σκληρος εκδικητης αυτός ο Λάζος..και οι 20 παίκτες που έκαναν απεργία βρέθηκαν στο πλευρό του στα γήπεδα με στρατιωτική πειθαρχία..οι άλλοι 80 μας κάναν εθνικά υπερήφανους-δε τα παράτησαν αυτή τη φορά σα χεστηδες όπως το καλοκαίρι που διαλέξαν αντίπαλο - γλιτώνοντας με τη βοήθεια του ευεργέτη-,αδύναμου μπρος στο Λάζο, Θανάση που χολοσκάει για το καλό και την αξιοπιστία του μπάσκετ(αυτός εξάλου δεν έσκυψε στα προβλήματα του αθλήματος μετά τη λύση της περσινής απεργίας,απλά δεν είχε τελειώσει ο διάλογος...ο κακός Λάζος όμως δεν έμαθε στο Σαλόνικα τους ρυθμούς φέεεετα) ...αυτός είναι το μπάσκετ και τα καλόπαιδα της κερκίδας του...οι παίκτες του Ικαρου και ο Αγαδάκος στο βίντεο προσπαθούν να εξοντώσουν τον κακό Λάζο ή βρίζουν προς την αστυνομία?οι παίκτες της Α2 που απεργούν είναι το μπασκετ ή δεν αποφάσισε ακομα ο Θάνος?
    Μακράν νυχτωμένος 4: το επίπεδο του διαλόγου είναι το ''ελαφρο-λαϊκο-ποπ''στυλ της στήλης. ανώνυμα επέλεξες να κράξεις κόσμο ,ανώνυμα θα κράξουμε και σένα για ότι μας βρωμάει..Φιλλιπε...κι αν δεν είσαι ο Φ. δες τις δηλώσεις του π.χ. ΕΤ3 γιατι ταυτίζεστε ακομα και σε επίπεδο φρασεολογίας...στο λεξικό στο γράμμα ''Σ'' εχει μια λέξη που μπορεί να ταιριάζει εδώ,φίλοι δημοσιογράφοι..και μη πεις οτι δε κατάλαβες ποια...γιατι οπως μου πες και μένα κατάλαβες τι είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος
    1. Σε ποιανού παίκτη την κρεβατοκάμαρα μπήκα; Πάλι αδιάβαστος είσαι. Ουδέποτε ασχολήθηκα με τέτοια θέματα και είναι τα τελευταία που με ενδιαφέρουν.
    2. Δηλαδή απαγορεύεται σε ένα επιχειρηματία να πέφτει έξω; Η το επιδιώκει; Ο Μεσάικος ήταν εξαιρετικά σταθερός κατασκευαστής αλλά δεν του πλήρωσε τα λεφτά το κράτος για τα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων και ο Μαλάκος την έπαθε από ένα mall. Λες να έχω μαντικές ικανότητες και να ξέρω π.χ. ότι ο Τσίπρας θα μπλοκάρει τον Βοτανικό και θα τινάξει στον αέρα τον Βωβό.
    3. Σου είπα ότι συμφωνώ ή μου αρέσει η εικόνα των ΜΑΤ να χτυπάνε παίκτες; Διάβασε προσκετικά τι γράφω γιατί τα γράφω προσεκτικά.
    4. Εμένα όσο και να με κράζεις δεν με ενοχλείς. Δεν σου ζήτησα ούτε όνομα, ούτε στοιχεία ταυτότητας, όχι μόνο επιτρέπω τα ανώνυμα σχόλια αλλά απαντάω κιόλας. Επίσης να σε ενημερώσω ότι το στιλ της στήλης είναι hard rock και ότι όπως είχε πει και ο ξανθός που δεν άσπρισε ποτέ: ''Είμαι Βουλγάρικο κεφάλι''. Για να μη γίνει παρερμηνεία αυτό σημαίνει αγύριστο κεφάλι. Τώρα τα περί Συρίγου εξηγήθηκαν μην τα ξαναλέμε γιατί είναι κουραστικό. Οι ταυτίσεις και τα ρέστα είναι δική σου διαπίστωση, λέγε με και Λάρι Κινγκ το ίδιο μου κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσπαθώ να καταλάβω εδώ και καιρό την λογική που επικρατεί και πέρασαν όλα τα ΜΜΕ.
    Φταίνε οι συνδικαλιστές των παικτών γιατί θα καταστρέψουν τι???
    Φταίνε οι απλήρωτοι απεργοί του ΥΠΠΟ γιατί λέει αμαυρώνουν την εικόνα ενός παγκόσμιου συμβόλου και τους φλομώνουν στα δακρυγόνα έχοντας ξεχάσει τον παγκόσμιο συμβολισμό του μνημείου του .Φταίει ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας που μπλόκαρε τα έργα στο Βοτανικό και τι κρίμα δεν έγινε το μεγάλο αναπτυξιακό οπως τόσα άλλα έργο.
    Προσωπικά έχεις μπει ποτέ στην διαδικασία να διεκδικήσεις κάτι μέσα από μια συλλογική προσπάθεια ?
    Στο ρωτάω γιατί θα πρέπει να ξέρεις τότε πως πάντα υπάρχουν οι κωλοτούμπες στην χώρα μας που μόλις νιώσουν να φυσάει λιγάκι και να σηκώνει τα συμφέροντά τους κάνουν πίσω.
    Διαχρονικά ότι πέτυχαν εργαζόμενοι σωματεία κλπ έγινε μέσα από τον αγώνα δύο τριών τρελλών και όχι από το σύνολό τους. Από έναν Λαό ραγιά δεν περιμένω μαζική συμμετοχή.
    Το έγραψα παλιότερα πως στηρίζετε την ύπαρξή σας τα ΜΜΕ του χώρου στους διάφορους μεγαλοσωτήρες του μπάσκετ.
    Ξεχνάτε πως μπάσκετ είναι οιπαίκτες του και όχι οι παραγοντές του .Και χωρίς παράγοντες θα υπάρχει μπάσκετ έστω και σε επίπεδο γειτονιάς. Χωρίς παίκτες θα μπορέσουν να κάνουν πρωτάθλημα οι παράγοντες που τόσο αγαπούν το άθλημα και ανιδιοτελώς σκορπούν τα ωραία χρηματά τους χωρίς να πάρουν ούτε ένα έργο από το κράτος χωρίς να χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης τους οργανωμένους στρατούς των "αγνών φιλάθλων" ????
    Στην απεργία αυτή δεν θα έπρεπε σε καμιά περίπτωση να τεθεί ζήτημα νομιμότητας ενεργειών σοβαροφάνειας .
    Είναι στο σημείο μηδέν η κατάσταση και δεν παίρνει αναβολή.
    Τι να την κάνω την νομιμότητα όταν δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Όταν δεν λύνει τα βασικά πχ ασφάλιση . Πότε τα διάφορα κινήματα κέρδισαν με νόμιμους τρόπους δικαιώματα ?
    Αντίθετα μόνο ήττες έχουν και πισωγυρίσματα. Και πόσο άλλο πίσω να πάει η κατάσταση στον χώρο είναι με την πλάτη στον τοίχο όχι μόνο οι παίκτες αλλά μια ολόκληρη χώρα.
    Να καλησπερήσω τον Γ.Πρετεντέρη!!!!!
    Καλησπέρα Ο.Τρέμη !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. στις δηλώσεις των παικτών που πόσταρα επάνω βάζω και τον γκαγκαλούδη που είπε οτι εμείς έπρεπε να μην παίξουμε σήμερα και δεν έπρεπε να το κάνουμε αυτό σε έναν άνθρωπο όπως ο Λάζος (το ίδιο και οι παίκτες της ΑΕΚ). τι συμπέρασμα να βγάλω εγώ τελικά??? ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλημέρα κουρούνα,
    τελικά αυτό που κατάλαβα εγώ διαβάζοντας σε διάφορα μπασκετικά sites και blogs τις απόψεις δημοσιογράφων, παικτών, διοικούντων και φιλάθλων ή οπαδών είναι ότι ο καθένας έχει και μία διαφορετική άποψη και την εκφράζει με τρόπο απόλυτο και χωρίς να σκέφτεται ότι μπορεί να υπάρχει και ο αντίλογος. Όλοι τελικά σε αυτή τη χώρα είμαστε φωτεινοί παντογνώστες και έχουμε πάντα δίκιο. Πως γίνεται δέκα εκ. άνθρωποι στα λόγια να είμαστε γνώστες των πάντων αλλά στην πράξη τελικά πάντα να τα σκατώνουμε. Στα λόγια όλοι τα λέμε ωραία αλλά στην πράξη μετά τα κάνουμε τελείως διαφορετικά, συμβιβαζόμαστε, κάνουμε υποχωρήσεις. Έχουμε αιτίες αλλά στην τελική δεν είμαστε επαναστάτες. Ξέρουμε ποιο είναι το σωστό αλλά δυστυχώς είναι πιο εύκολο να πράττεις το αντίθετο.
    κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στο πρηγούμενο σχόλιο ξέχασα να σε ρωτήσω τι θα γίνει τελικά με τον Μάρκοβιτς; Θα αποχωρήσει μετά και την ήττα από το Μαρούσι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Mάκης Νικολαίδης: " Αυτοί που είδαν τους παίκτες να τους χτυπούν τα ΜΑΤ, αυτοί που ορίζουν και καθορίζουν καταστάσεις, ελπίζω σήμερα να πήραν ένα μικρό μηνυματάκι. Για τους Ελληνες της ΑΕΚ σήμερα ήταν απεργία. Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του… Κάποιοι Ελληνες δεν έπαιξαν, εμείς παίξαμε. Κάναμε ότι μπορούσαμε για να μη γίνει αυτό το παιχνίδι. Καθίσαμε στο κέντρο του γηπέδου και φάγαμε μαζί τους ξύλο. Αυτό έπρεπε να κάναμε, αυτό αισθανθήκαμε αυτό κάναμε. "

    συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τον κακό λάζο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. άρθρο του φίλου σου του Δρυμώνα (κι αυτός εντεταλμένος του λάζου?)

    "Την ημέρα που η γενική συνέλευση του ΠΣΑΚ αποφάσιζε, επί αθηναϊκού εδάφους, ν' απεργήσει από τους αγώνες της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, οι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού δεν είχαν πολλά να πουν.

    Και κράτησαν, όπως έλεγαν μετά, τέτοια στάση προκειμένου να μην προκληθεί το δημόσιο αίσθημα. «Καλύτερα, για εμάς τους προνομιούχους», ήταν η θέση τους, «να μείνουμε, σε πρώτη φάση τουλάχιστον στη γαλαρία, και να βγει προς τα έξω η φωνή των άλλων παιδιών, αυτών που πραγματικά στενάζουν στα γήπεδα».

    Λες και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος («αυτός που θυσιάζεται για το χατίρι όλων μας, βάζοντάς τα με θεούς και δαίμονες», όπως δήλωνε χθες ο Λεωνίδας Κασελάκης του Ηλυσιακού) δεν είναι από τους «έχοντες», βγάζοντας ένα «κάρο» χρήματα, τα χρόνια που περνούσε ακόμα η «μπογιά» του, στο παρκέ...

    Λες και δεν ήταν εξίσου προνομιούχοι, στις αρχές της δεκαετίας του '90, οι «πρωτομάστορες» του συνδικαλισμού, στο ελληνικό μπάσκετ. Θυμάμαι πως με δύο Παναγιώτηδες, τον Φασούλα και τον Γιαννάκη, γινόταν τότε η πιο σοβαρή κουβέντα. Και για να γίνει το μπάσκετ επαγγελματικό, το κάρο ανέλαβαν να σύρουν όλοι, σχεδόν, οι εκατομμυριούχοι της εποχής εκείνης. Κι όχι μόνο δεν «προκάλεσαν» την κοινή γνώμη, αλλά την κέρδισαν κιόλας.

    Τέλος πάντων, ας υποθέσουμε ότι είχαν κάποιο δίκιο οι παίκτες των δύο «αιωνίων», πιάνοντας θέσεις στη γαλαρία. Το θέμα είναι πως, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, καλύτερα να 'μεναν ακόμα εκεί!

    Διότι «πετιέται», αίφνης, ο Παπαλουκάς (που τόσο «καθαρά» τα 'βλεπε όλα από τη Μόσχα, όσο μεγαλουργούσε με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ...), και μας λέει πως είναι «εύκολη η κριτική, όταν δεν έχεις να κάνεις εσύ την ανάλογη επιλογή, δηλαδή "ναι", ή "όχι", στην απεργία».

    Εσένα περιμέναμε, καλέ μου, να μας πεις ποιο είναι το «εύκολο» και ποιο το «δύσκολο», ειδικά στις μέρες που ζούμε. Με τόσα εκατομμύρια μεροκαματιάρηδες, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ευρώπης, να κατεβαίνουν από τη μία απεργία στην άλλη, μη διστάζοντας να μειώσουν κι άλλο το υστέρημά τους, έρχεται ο Παπαλουκάς, να μας ανοίξει, τάχα, τα μάτια. Μαζί κι ο Σπανούλης (που είπε, κι αυτός, τα ίδια, πάνω-κάτω), κι ο Διαμαντίδης (που θεώρησε ακατάλληλη τη στιγμή για να εκφραστεί!)...

    Και να 'ταν μόνο μία η «αρλούμπα» του Παπαλουκά, άντε καλά. Για να δικαιολογήσει τη συμμετοχή του στον «κάτι-σαν-αγώνα» Αρη-Ολυμπιακού, ο διεθνής μας άσος αποκάλυψε επίσης ότι: «Από την αρχή, άλλωστε, δεν συμφωνήσαμε όλοι οι αθλητές στην απεργία του ΠΣΑΚ».

    Και ήταν δικαίωμά σας, άνθρωπέ μας. Με τη διαφορά ότι έτσι όπως μας τα λέτε τώρα, ούτε τα περί «γαλαρίας» ισχύουν, ούτε τα περί δημοκρατικών διαδικασιών φαίνεται να σας «αγγίζουν». Εάν δεν δέχονται την αρχή της πλειοψηφίας, δεν υπάρχει λόγος ούτε σε γενικές συνελεύσεις να τρέχουν ούτε μέλη του ΠΣΑΚ να δηλώνουν.

    Αδικος κόπος, παλικάρια. Φτιάξτε, μιας κι έχει γίνει πια της μόδας, δική σας... Λίγκα! Ετσι κι αλλιώς, εσάς σας έμαθαν να παίζετε, όπως μας το δηλώσατε προκαταβολικά, αποκλειστικά για την «πρωτιά»... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=217050

    άρθρο του φίλου του Δρυμώνα. κι αυτός εντεταλμένος του λάζου?? ρε τι γίνεται ρε παιδιά???

    PS: περιμένω σαν τρελός απάντησή σου προσωπική απέναντι και απευθείας στον Ηλία!!! let s see how many pears is the bag catching...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Νομίζω πως στο πνεύμα των θεμάτων που κάνει το περιοδικό μετά από κάθε διοργάνωση που συμμετέχει η Εθνική μεταφέροντας παρασκήνια,εικόνες και γεγονότα επιβάλλεται να γίνει ένα αντίστοιχο θέμα (ου μην και ακόμα εκτενέστερο από τα προαναφερθέντα) για το θέμα της απεργίας-αποχής αυτής γιατί νομίζω πως το ελληνικό μπάσκετ περνάει τις δυσκολότερες μέρες του και καλό θα ήταν να διαφωτιστούμε όλοι όσοι το αγαπάμε σχετικά με τα ποιός,τα πότε και κυρίως τα πως και τα γιατί αυτής της υπόθεσης.

    Ξέρουμε κάποια πράγματα,φανταζόμαστε κάποια άλλα,όμως αυτοί που ξέρουν τα περισσότερα καλό θα ήταν να τα μοιραστούν και με μας.Ευγενής παράκληση...

    Γρηγόρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Kyriaki to swsto kai to eykolo einai pragmata sxetika.Vlepeis exw talaipwrithei polly stin mexri stigmhs edoni kai polytaraxi zwi mou na vrw to ti telika einai swsto kai exw pesei se 100 adifaseis.Telika ti eimaste emeis oi Ellines san laos den xerw.Vrizoume kathe mera kai dilwnoume aristeroi(anathema kai an xeroun oi misoi ti tha pei aristeros.Pisw apo aytin tin prosfwnisi kryvetai olokliri istoria.)alla psifizoume dikomatismo kai zoume san kapitalistes.Meta vrizoume ton Kapitalismo oti ftaiei aytos gia ta xalia mas kai pws den ton epilexame.MALAKIES.Zoume teleiws Kapitalistika kai oxi Sosialistika opws leme.Pigaine exw na deis stin Soundia sti Germania ti paizei.Kakomathimena kwlopaida eimaste(oxi oloi)kai SYNEIDHTA exapatimenoi apo tous politikous mas.Na vgoume stous dromous gia poion?Gia ta lamogia tous politikous pou mas fagan ta lefta?Nai ta fagan kai aytoi alla oxi ligotero apo ton babaka tin mamaka kai tous papoudes mas.S eixa pei mia frasi pou distixws vlepw den tin prosexes.<>.Akoma na analavoume tis eythines mas alla psaxnoume allous na rixoume tin eythini.Kai sto katw katw na s pw oi politikoi den ftaine katholou twra pou to skeftomai.Ta vrikan kai ta kanane.Emeis tous psifizoume tosa xronia kai tous anexomaste na mas klevoun emas kai tin E.E stin logikh toulaxiston na mas dinoun kai mas liga.XEFTILA.Se mia xwra me anyparkti aristera ston kosmo tis kai laoplana (ektos apo orismenes periptwseis opws i Dhmokratikh Aristera) kai me tous fasistes na proselkyoun olo kai perissotero kosmo kai ta megala kommata xamena stin metafrasi kai sto pws tha parameinoun ligo akoma stin exousia enadion poiou na fwnaxeis?H hmhmatheia kai i kouradomagia kai i lamogia vasilevoun.Kai ayta xekinane apo mas,terma ta paramyhtia me tous drakous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Kai na deis pou stis ekloges tha me dikaiwsei to apotelesma.Vlepw perifereiarxi to Sgouro i to Kikilia i ton Boubouko.Den vazoume myalo kai telika amphivallw an theloume.Egw padws tha psifisw Grigori Psariano.Kai ston peiraia(ekei menw)tha psifiza Niko Legaki alla pethane.Den tha paraxeneytw an den tous xereis.Kai Kourouna sorry alla nomizw edwsa ikanopoihtikes exigiseis gia poio logo den tha psifisw Giwrgaki Rabo Sigala.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. xanthibasket
    Εχω μπει πολλές φορές στη διαδικασία διεκδίκησης. Και να σου πω πως έχω μπει. Μέσα από τη δική μου δουλειά διεκδικώ και κερδίζω. Δεν περιμένω από κανένα συνδικαλιστή να καθαρίσει για μένα γιατί όσοι είναι συνδικαλιστές στην Ελλάδα είναι ή ξεπουλημένοι στο σύστημα ή αποβλέπουν σε ένα προσωπικό κέρδος (με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις). Εχω μάθει τα αφεντικά μου να τα βλέπω κατάματα και να παίρνω αυτό που μου αξίζει. Ακούγεται παράξενο για Ελλάδα έτσι; Ας έκαναν το ίδιο και οι παίκτες. Το καλοκαίρι στα συμβόλαια που υπογράφουν ας έβαζαν τους όρους τους. Αλλά τότε ξέρεις τι ισχύει; Η πάρτη και οι άλλοι να πάνε να.... (όπως έλεγε και ο ποδοσφαιρικός παράγκας). ''Εγώ να βρω δουλειά τώρα και το μπάσκετ θα το φτιάξουμε μετά''. Ετσι λένε όλοι. Παίκτες και προπονητές. Ξέρεις πόσο κοστίζει η καλύτερη ασφάλεια στην Ελλάδα; 1500 ευρώ το χρόνο αλλά κανείς δεν λέει ''βάλτην στο συμβόλαιο μου''. Υπογράφουν και μετά ορμάνε όλοι μαζί παρέα με προέδρους και προπονητές να ξεσκίσουν τις σάρκες του μπάσκετ. Δώσε μου το δικαίωμα να ξέρω πως σκέφτονται όλοι τους γιατί τα έχω ακούσει χρόνια. Σε τελική ανάλυση εγώ δεν έχω μάνατζερ, πάω και μιλάω στα ίσα για τη δουλειά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. xanthi basket
    Αν έχω μάθει να διεκδικώ; Να σου πω πως έχω μάθει να διεκδικώ. Μέσα από τη δουλειά μου και χωρίς να βάζω το καλοκαίρι ένα μάνατζερ να μου κλείνει δουλειά. Να μην πιστεύω κανένα επαγγελματία συνδικαλιστή που ξεπουλιέται στις εκάστοτε κυβερνήσεις ή αποβλέπει σε προσωπικό μελλοντικό κέρδος και να μιλάω στα ίσα με τα αφεντικά μου διεκδικώντας αυτό που μου αναλογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. xanthi basket 2
    Συνεχίζω...Ξέρεις πως σκέφτεται ο παίκτης το καλοκαίρι; ''Εγω να βρω δουλειά και καλό συμβόλαιο και οι άλλοι να πάνε να γαμ... (παράφραση της ατάκας του ποδοσφαιρικού παραγκίτη). Το ίδιο και οι προπονητές. Γιατί οι παίκτες δεν αποφασίζουν το καλοκαίρι όταν υπογράφουν συμβόλαια να βάλουν όλοι όρο μέσα για ασφάλιση. Ενα σούπερ πρόγραμμα κοστίζει 1500 ευρώ το χρόνο. Να σου πω γιατί; Γιατί θέλουν στην Α2 και το χρήμα μαύρο και το κράτος να πληρώνει μέσω των προέδρων (τα ίδια θέλουν και αυτοί) την ασφάλισή τους. Αυτό ακριβώς εννοείς όταν λες διεκδίκηση; Την επιχορηγούμενη ασφάλιση που ζητάνε; Ας αποφάσιζαν όλοι μαζί να μην υπογράψουν συμβόλαια αν δεν έμπαιναν οι σχετικοί όροι μέσα. Αλλά εκεί μετράει Η ΠΑΡΤΗ ΜΟΥ! Και μετά ορμάνε παρέα με τους προέδρους να ξεσκίσουν τις σάρκες του μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κυριακή
    Ο καθένας έχει μια άποψη και τη γράφει. Εδώ ένας άνθρωπος είπε ''θα διαλύσω το σύμπαν'' και το έκανε. Η γνώμη είναι και ακίνδυνη. Οταν λες σε προσωπική σου ανακοινωση ''περίμενα να έρθουν τα ΜΕΤ'' (αυτό δεν βλέπω να το σχολιάζει κανείς ή κάνατε ότι δεν το είδατε;) ξέρεις τι σημαίνει; Περιμένω έτοιμος να κάνω ανακατωσούρα και είμαι και συναισθηματικά φορτισμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος
    1. Δεν διαβάζω κατά παραγγελία άλλων άρθρα. Αν θέλω να διαβάσω κάτι ξέρω να ψάχνω και μόνος μου.
    2. Δεν σχολιάζω κατά παραγγελία άρθρα άλλων.
    3. Αν θέλω να πω κάτι με άλλο δημοσιογράφο ή θα τον πάρω τηλέφωνο να το συζητήσω ή όταν τον συναντήσω σε κανένα γήπεδο τα λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γρηγόρης
    Για την ώρα ετοιμάζουμε ένα διαφορετικό θέμα που προέκυψε από μια ιδέα-σχόλιο ενός άλλου εςπισκέπτη. Εχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλά νομίζω ότι το εξώφυλλο του προηγούμενου τεύχους πρέπει να σου έδωσε το στίγμα: Εμείς ασχολούμαστε με το μπάσκετ και με όσους παίζουν μπάσκετ. Από ότι είδα στο αυριανό τεύχος που το έχω στα χέρια μου τα περί απεργίας είναι τρεις σελίδες. Αν σε καλύπτουν θα είμαι ευχαριστημένος. Αν όχι λυπάμαι αλλά η απόφαση του περιοδικού είναι τις 68 σελίδες του να τις χαραμίζει για ότι αξίζει και προάγει το μπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γρηγόρης
    Για να γίνω αντιληπτός καλύτερα. Το εξώφυλλο προκύπτει μετά από μια εσωτερική συζήτηση. Δική μου πρόταση για αυτή την εβδομάδα ήταν να βάλουμε τις φωτογραφίες του Βασιλακόπουλου, του Οικονομίδη και του Λάζαρου με τον τίτλο ''Αδειάστε μας τη γωνιά''. Αλλά τελικά επιλέχθηκε κάτι λιγότερο εξτρεμιστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και στο ΝΒΑ ο ΛεΜπρον μπορεί να κάνει δικό του συμβολαιο και να βάζει ότι όρους θέλει, ΟΛΟΙ οι παίκτες όμως καλύπτονται από συλλογική σύμβαση και όχι ατομική σύμβαση..

    Μάθαμε σήμερα ότι οι συλλογικές συμβάσεις είναι κακό πράγμα.
    Να περιμένω αύριο στο περιοδικό να διαβάσω πως δεν μπορεί να ικανοποιηθούν τα αιτηματα του ΠΣΑΚ γιατί τα έκοψε η τρόϊκα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. haridimos
    Ο Λεμπρόν αγαπητέ Χαρίδημε και ο κάθε Λεμπρόν υπογράφει πέντε σελίδες συλλογική σύμβαση και άλλες είκοσι ένα συμβόλαιο που προβλέπει λεπτομέρειες που δεν μπορείς να φανταστείς. Είπα ότι είναι κακό πράγμα η συλλογική σύμβαση και δεν το κατάλαβα; Είπα ότι στο ιδιότροπο καθεστώς του μπάσκετ οι παίκτες αν αληθινά ενδιαφέρονταν θα είχαν λύσει πολύ περισσότερα μόνοι τους παρά περιμένοντας τον κάθε Υπουργό. Αλλά το καλοκαίρι τους νοιάζει μόνο να απειλούν με αποχή από την εθνική ομάδα και να υπογράφουν συμβόλαια σε λαδόκολες κοροιδεύοντας πρώτα από όλα τον εαυτό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Sorry, αλλά με την ίδια λογική θα έπρεπε και ο κάθε εργαζόμενος να μην έχει ασφάλιση ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, Δημοσίου ή οτιδήποτε, αφού με 1500 ευρώ το χρόνο θα έχει την καλύτερη περίθαλψη..

    οσο για τους 71 απεργοσπάστες το Σαββατοκυριακο..
    Δεν ξέρω αν μετράς τους ξένους - αν ναι κακώς τους μετράς.
    Μπορει να είναι ο κύριος μοχλός του απεργοσπαστικού μηχανισμού, αλλά απεργοσπάστες δεν ειναι αφού ούτε είναι μέλη του ΠΣΑΚ, ούτε τους δέχεται σαν μέλη ..

    Όπως η ΕΣΗΕΑ δεν καλύπτει τους δημοσιογραφους στα sites και δεν μπορει να τους κατηγορεί ότι σπάνε την απεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. haridimos
    71 Ελληνες Χαρίδημε έπαιξαν κανονικά και 28 έκαναν αποχή γιατί πιστεύω ότι δεν θεωρείς αυτό το πράγμα απεργία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. @Haridimos
    Δηλαδή ο κάθε ασφαλισμένος στο ΙΚΑ θα πρέπει να αισθάνεται πολύ ευτυχής φίλε μου, έτσι? Που του κρατούνται πού περισσότερα από 1500 το χρόνο αλλά από υπηρεσίες άσε το καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Γνωρίζω τα περί συμβολαίων καλά.
    Ξέρουμε όλοι την νοοτροπία μας και τον υπερατομικισμό μας και μόνο όταν φτάσει το αυγό στον κ.... ξαφνικά θυμόμαστε συλλογικότητα κοινούς αγώνες κλπ.
    Ξέρω ξέρουμε το επίπεδο του συνδικαλιμού στην χώρα.
    Φαίνεται πως έχεις καταφέρει να βρεις τον τρόπο να παίρνεις αυτά που θες χωρίς φόβο και πάθος.
    Μαγκιά σου αλλά αυτό δεν μου λέει τίποτα γιατί ζούμε σε κοινωνία που το λιγότερο που πρέπει να κάνει είναι να υπερασπίζεται τους άτολμους τους δειλούς του φοβισμένους κλπ.
    Αλλιώς πάμε στην λογική του δυνατού και όποιον πάρει ο χάρος. Δεν παίζω έτσι γιατί δεν μέκφράζει αυτή η λογική.
    Θα στο παλι πως βαράς το σαμάρι και όχι τον γάϊδαρο που είναι οι πρόεδροι και οι διαχειριστές του.Αν κάνεις έτσι για τους πάικτες περιμένω στο μέλλον να σκίσεις σάρκες από διαφορους προέδρους λαμόγια που έχουν κάνει τον χώρο πλυντήριο ρούχων!!!!
    Μ.... κλπ ο Λάζος αλλά τουλάχιστον χτύπησε το μαχαίρι με την μπουνιά του. Οι άλλοι τι κάνουν??
    Μακάρι τώρα με την εξέλιξη αυτή όχι να βγεις δικαιωμένος αλλά να δούνε τα στραβά τους έστω την τελευταία στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. xanthibasket
    Θα το ξαναπώ και ελπίζω να είναι για τελευταία φορά. Και το περιοδικό σε άλλες στήλες (επώνυμες) και εγώ στην κρυπτώνυμη στήλη μου δεν έχουμε χαριστεί σε κανένα μέχρι τώρα. Βαράμε όχι τα σαμάρια αλλά τους υπεύθυνους κατά περίπτωση. Το αν οι απόψεις μας είναι σωστές ή όχι αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή