Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Τον πήρε ο ύπνος και έγειρε!

Ξανάρχισαν με το τζάμπολ του παγκόσμιου οι….μαγικές βραδιές! Ξαναζούμε το έργο της Πολωνίας με τον άτολμο ομποσπονδιακό προπονητή της εθνικής που χθες έκανε ότι περνούσε από το…χέρι του για να γίνει ντέρμπι το ματς με την Κίνα που έπαιξε 39,5 λεπτά ζώνη!

- Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν τριάντα λεπτά για να κάνει το αυτονόητο και να πιέσει τους περιφερειακούς της Κίνας εμποδίζοντας την ανάπτυξη του παιχνιδιού τους και τα εύκολα καλάθια που σκόραρταν.

- Χρειάστηκε να περάσουν 26 λεπτά για να βάλει στο ματς τον Νικ Καλάθη που μπορούσε να βοηθήσει αμυντικά περισσότερο από άλλους περιφερειακούς. Και τον αντικατέστησε μόλις αστόχησε σε ένα σουτ τριών πόντων, λες και απαγορεύεται να σουτάρει!

- Αφησε σχεδόν σε όλη την τέταρτη περίοδο στον πάγκο τον Καιμακόγλου, τον μοναδικό έλληνα ψηλό που μπορούσε να μαρκάρει τους εξαιρετικά κινητικούς Κινέζους ψηλούς μακριά από το καλάθι και να παίξει δυναμική άμυνα.

Ευτυχώς η ποιότητα των Κινέζων ήταν τέτοια που απλά δεν μπορούσαν να μας κερδίσουν αλλιώς το Παγκόσμιο θα άρχιζε με θρήνους. Ας ελπίσουμε ότι σε αντίθεση με την Πολωνία θα ακούσει και κάποιον από τους συνεργάτες του ή τους ανθρώπους που είναι κοντά στην ομάδα.

13 σχόλια:

  1. κουρούνα, πολύ επιτυχημένες οι ονομασίες στις ετικέτες, τόσο σε αυτό το άρθρο (ο Θέος να μας βοηθήσει), όσο και στο άρθρο με τις ποινές (σφαλιάρες).
    Λες να προστεθούν και άλλα παρεμφερή άρθρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Anysixw padws.O Spanoulis mou fainetai kourasmenos.To keno sto 3 einai ofthalmofanes.Nomizw oti o Vasileiadis i estw o Papanikolaou xwragan stin omada.Ti prosferei p.x o Iwn Amygdalou Vougioukas?Epishs dn m arese o tropos anaptyxis apenadi sti zwni tous.Gyrw gyrw i balla gia 20 deytera kai sout?Ena petiximeno pick n roll dn eida.Prepei na anapsoume nomizw mia laba stn Bourousi kai stn Zisi aytoi mas eswsan...(Poso tha goustara Blat i estw Pianitziani stn Ethmikh dn legetai..alla dn xerw ta kase tous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσιολογικά τέτοια παιχνίδια τα καθαρίζει η εμπειρία των παικτών και ο εκάστοτε προπονητή κάνει λίγα . Όταν όμως όλα πάνε στραβά θα πρέπει να βάλει το χεράκι του στα αυτονόητα. Δεν σου βγαίνει το τρίποντο περνάς τη μπάλα στη ρακέτα. Καλά που το κατάλαβαν οι πάικτες και πάσαραν δυό τρεις φορές στον Μπουρούση μέσα .
    Κατεβάζουν εύκολα τη μπάλα πιέζεις από ψηλά.
    Τρως συνεχόμενα καλάθια από τον ψηλό με τον ίδιο τρόπο και δεν αλλάζεις την άμυνα κάτι συμβαίνει τότε.Ευτυχώς που μέτρησε το ταλέντο και το ψυχρό αίμα κάποιων παικτών και δεν χάθηκε το παιχνίδι.
    Καληνύχτα κύριε Λώρενς........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. psaraS
    Δεν ξέρω, θέμα στιγμιαίας έμπενυσης είναι. Εκεί που τελειώνω αυτό που γράφω και βάζω και τα ταγκς αν σκέφτομαι κάτι σχετικό με το θέμα το προσθέτω. Ε, τώρα αν σε κανένα ποστάκι βρεθεί από κάτω ''δεν παραγγέλνω και κάτι να φάω'' ή ''ωραία είναι αυτή στο απέναντι μπαλκόνι'' μην πάει ο νους σου σε τίποτε μεταφυσικές εξηγήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος 1
    Το θέμα δεν ήταν η επίθεση αλλά η άμυνα όπου τα τρώγαμε το ίδιο εύκολα όπως τα βάζαμε! Μην έχεις παράλογες απαιτήσεις από τον Γ.Β. στους προπονητές. Δες τις επιλογές του και στο παρελθόν. Στο ερώτημα ''καλός άνθρωπος ή καλός ποροπονητής'' έχει την απάντηση μόνο στο δεύτερο. Οταν κάποιος (δεν μπορώ να γράψω ποιός αλλά ήμουν αυτήκοος μάρτυς) του είπε ''πάρε τον Πιανιτζιάνι'' απάντησε ''ποιός είναι αυτός;'' πριν από τρία χρόνια. Ασε που ο Ιταλός δεν περνάει και το όριο ηλικίας που έχει αυξηθεί πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος 2
    Οπως έγραψα και πιο πάνω το ζήτημα ήταν κυρίως η άμυνα. Με τους κινέζους γκαρντ αν πιέσεις δέκα λεπτά έχεις ξεμπερδέψει. Περίμενα κάτι επί του θέματος στην εκπομπή της ΕΡΤ αλλά άκουσα τα συνηθισμένα και με μοναδικό αξιοπρόσεκτο τον Ευθύμη να λέει τον Μπουρούση ''Μπουρούζη'' (και Μουρούζη να τον έλεγε δεν τρέχει τίποτε). Στο συνδρομητικό αμέσως μετά εκτός από τη φοβερή υπόθεση της επιστολής του Ολυμπιακού για τον Μπυορούση και την α;παγόρευση να παίξει άκουσα κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον: Ρώτησε ο Συρίγος senior τον Φιλίππου γιατί η ομάδα δεν πίεζε και του είπε ο Φιλίππου ότι έδινε εντολές ο Καζλάουσκας και δεν τον άκουγαν οι παίκτες! Μετά το επανέλαβε και ο Κασζλάουσκας στη συνέντευξη τύπου. Γίνεται αντιληπτό βέβαια πόσο καλός και σοβαρός προπονητής είναι κάποιος που δεν τον ακούνε οι παίκτες του....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος 2
    Kαι αυτό το καληνύχτα κύριε Λόρενς μήπως είναι εκείνο το παλιό merry christmas mr. lawrens με Ντέιβιντ Μπάουι και όλα τα σχετικά από τη δεκαετία του '80. Αν μιλάμε για την ίδια ταινία προσυπογράφω... ΤΑΙΝΙΑΡΑ! Αν εννοείς κάτι άλλο που δεν αντιλήφθηκα με το ΙQ ραδικιού που διαθέτω συμπάθα με...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ευθύμης μάλλον είχε πιεί καμιά μπύρα παραπάνω... Να μην θυμάται τον Μπουρούση-Μπουρούζη και τον Τσαρτσαρή - Τσαχταρή???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η εκπομπή της ΕΡΤ είχε κάτι από... Αθλητική Κυριακή του 1979. Καμία αναφορά (με εικόνα) στα άλλα ματς της διοργάνωσης πλην του ομίλου της Ελλάδας και του αγώνα των ΗΠΑ ενώ έγιναν ορισμένα φοβερά παιχνίδια, υπήρξαν εντυπωσιακές φάσεις και γενικώς είχε μπόλικο ζουμί. Την επιλογή του "μπουλού-ζουλού" για σχολιαστή την αφήνω απλά ασχολίαστη. Αν βέβαια είχε Μουντιάλ στο κλωτσοσκούφι όπου η Εθνική μας μάγεψε ως συνήθως, δεν θα χωρούσαν να μπουν στο στούντιο οι μαϊντανοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά ρε παιδιά τόσο κακός προπονητής είναι ο Kazlauskas? Επειδή απ' όσο θυμάμαι με τη Zalgiris το 1999 και με την εθνική Λιθουανίας το 2000 όχι μόνο έφερε επιτυχίες αλλά έπαιξε και όμορφο basket.. Τι έγινε? Τον πήρανε τα χρόνια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Anonymos
    Καλά και εγώ πριν από 20 χρόνια έβγαινα ραντεβού με ένα μανεκέν! Σήμερα ξέρεις τι κάνω; Φρέσκα κουλούρια που λέει και ο θυμόσοφος κουλουράς γωνία Πανεπιστημίου και Χαριλάου Τρικούπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πιστεύω δεν έπαιξε επιθετική άμυνα στα δύο πρώτα παιχνίδια επειδή κατέβηκε με 10 παίχτες και για λόγους συντήρησης για τη συνέχεια του τουρνουά.
    Τα δύο πρώτα παιχνίδια τα κερδίσαμε με σβηστές μηχανές.
    Με την Τουρκία θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.
    Στη συνέχεια με Ακτή Ελεφαντοστού πάλι θα παίζουμε με σβηστές μηχανές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή