Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Εξαιρετικά χαμηλές οι ''ποινές'' στους έλληνες διεθνείς

Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το στρατόπεδο της παγκόσμιας ομοσπονδίας λένε ότι οι ποινές που θα επιβληθούν στους τρεις έλληνες διεθνείς θα είναι εξαιρετικά χαμηλές και ανώδυνες για την εθνική ομάδα! Θα βρίσκονται περίπου στο όριο του ''τιμωρώ'' και ''δεν τιμωρώ''. Αναμένονται ανακοινώσεις μεσημέρι προς απόγευμα. Υπενθυμίζω ότι η εθνική ομάδα αντιμετωπίζει κατά σειρά Κίνα, Πουέρτο Ρίκο και Τουρκία και ο μεγάλος φόβος της ΕΟΚ ήταν μην υποχρεωθεί να παίξει χωρίς τρεις παίκτες η ομάδα κόντρα στην Τουρκία. Αλλά όπως φαίνεται αυτό δεν θα συμβεί ούτε στον αγώνα με το Πουέρτο Ρίκο. Θεωρητικά, η μεγαλύτερη ποινή μάλλον θα επιβληθεί στον Φώτση και μικρότερη στους Σχορτσανίτη, Τσαρτσαρή. Για τους Σέρβους δεν ξέρω και δεν μ' ενδιαφέρει κιόλας!
Υ.Γ. Προφανώς, καλές πηγές στη ΦΙΜΠΑ έχει και ο Καζλάουσκας γιατί χθες και μάλιστα πριν από τον αγώνα με τις Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσε τελική δωδεκάδα! Αν υπήρχε φόβος για εξοντωτικές ποινές είναι λογικό ότι θα περίμενε λίγο ακόμη.

21 σχόλια:

  1. Pantos kourouna afti tin klotsopatinada idi tin plironoume. To hthesino filiko anti na einai fiesta pou tha tin thimatai oli i Ellada itan ena vareto koimismeno mats, me ligo (shetika) kosmo stis exedres, kanenan palmo oute apo opadous oute apo tin omada. Opoios eide to Ispania-Ameriki kai ekane tis sigkriseis tha melagholise. Den einai to apotelesma pou enohlei, einai i oli atmosfaira. Distihos to 'dream game' itan mia terastia, hameni efkairia gia to basket.

    Apergospastis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα απεργοσπάστη. Δεν βρίσκω ούτε μια λέξη στα όσα έγραψες με την οποία να διαφωνώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala apergospasti,oti peis..prwton eixe 14-15.000 kosmo,deuteron den eixe palmo opws les gt den epaizan ma ta megala asteria tous oi amerikanoi kai triton fysiko einai na melagxoleis me tis sigriseis afou oi ispanoi exoun KALYTERI OMADA APO EMAS eite to theloume eite oxi..eleos pia me tin ellinomizeria re paidia,deite ta pragmata ligo alliws,ELEOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. to paixnidi den eixe palmo giati h ellada den epai3e sobara oute gia 10 lepta. o ka8enas katalabe oti to parathsan to mats. oi amerikanoi ekanan thn douleia tous, eidan oti emeis den eixame skopo kan na mpoume sto mats, poso mallon na to xtyphsoume, kai arkesthkan se aifnisiasmous 3-2 kai soutakia apo ta 4 metra. that's all. twra oson afora to 8ema ispania, den exoun kalyterh omada. h kai na exoun, mikrh shmasia exei. oi ispanoi megalwnoun ma8ainontas na xairontai to mpasket kai na paizoun 8eamatika. oi ellhnes megalwnoun mpasketika me oso to dynaton entonoterh antiamerikanikh nootropia. apla einai ta pragmata. entelws allh filosofia. twra to poios vgainei xamenos.. fainetai. to x8esino filiko pantws htan ontws sketh apotyxia me entelws dikh mas ypaitiothta.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επειδή γνωρίζω ότι είσαι πτηνό με ευθιξία θέλω να πιστεύω ότι θα μας αποκαλύψεις και το ποιοί... δικαιώθηκαν προβλέποντας τις "χαμηλές ποινές" στους Ελληνες. Προφανώς οι ίδιοι που έλεγαν ότι "δεν έχει αρμοδιότητα η FIBA να επέμβει στο Ακρόπολις", οι ίδιοι που έλεγαν ότι "οι διεθνείς θα τιμωρηθούν μετά το Μουντομπάσκετ", οι ίδιοι που κρατάνε στα χέρια τους (με τη μορφή αεροπορικού εισιτηρίου για δωρεάν ταξίδι στην Τουρκία, μήπως;) το 90% των μπασκετικών ΜΜΕ...
    Σόρυ για το ύφος, αλλά δεν αντέχω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος
    Οργανωτικά το ματς ήταν καλό. Ευτυχώς δηλαδφή που η ΕΟΚ το είχε εκχωρήσει σε διαφημιστική εταιρεία και ενεπλάκη και η Νόβα και έγινε δουλίτσα. Ο κόσμος όντως δεν είχε παλμό.
    Τελικά ο κόσμος μας μπέρδεψε. Σήμερα έμαθα ότι η εκκαθάριση ήταν 13.000 εισιτήρια άρα με κριτήριο τη συνήθεια της ΕΟΚ να μη διαφημίζει ποτέ και τίποτε, την εποχή και το όχι φτηνό εισιτήριο ο κόσμος μάλλον ήταν περισσότερος του αναμενόμενου. Παλμός δεν υπήρχε γιατί δεν υπήρχε ανταγωνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nobody bigger
    Τώρα προσπαθείς να με βγάλεις έξω από τα...πούπουλα και τα φτερά μου και να γράψω εδώ ότι σκοπεύω να γράψω την άλλη Τετάρτη στο περιοδικό; Δεν γράφω σε κάτι σχόλια για εκδρομείς κλπ. Δεν έγραψα για τη σαλάτα της ΕΟΚ. Δεν αφήνεις να γράψω και τίποτε στο περιοδικό να έχει και εκεί ο κόσμος να διαβάζει; Καλό το ιντερμέτι αλλά κάποιοι πληρώνουν και 3,5 ευρά... Μη με εκνευρίζεις περισσότερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά ρε μας δουλεύουν εκεί στη FIBA; 3 αγωνιστικές στον Κρστιτς; Τι είναι αυτά; Δούλεψαν καλά πάλι οι Σέρβοι το παρασκήνιο. Κι εσύ κουρούνα για ακόμα μία φορά διαψεύσθηκες. Ποινές του στυλ "τιμωρώ δεν τιμωρώ" είναι αυτές; Μου αρέσει που έχουμε και δικαίωμα έφεσης. Για μία ημέρα...

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχεις δίκιο αλλά αν δουλεύουν ψιλό γαζί τον Βασιλακόπουλο εγώ δεν φταίω... Χθες το βράδυ η ΕΟΚ είχε πληροφόρηση ότι Φώτσης και Σχορτσανίτης θα φάνε από μια αγωνιστική και τίποτε ο Τσαρτσαρής. Το τίποτε το Τσαρτσαρή έμεινε αλλά η μία αγωνιστική έγινε....δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπίζω τουλάχιστον να μην έχουμε και καταδικαστικές διαιτησίες από πάνω. Αν υποθέσω ότι αυτό ήταν ένα μήνυμα στο Βασιλακόπουλο για το ποιός κάνει κουμάντο πλέον ας μείνουν τουλάχιστον εκεί. Βέβαια δε χρειαζεται και πολύ : σε ένα παιχνίδι να μας τη στήσουν παγανιά (με την Τουρκία δηλαδή) αρκεί για να βγούμε 2οι στον όμιλο και να πέσουμε στους 8 πάνω στους Αμερικάνους. Και παρότι είμαι σίγουρος ότι θα τους παλέψουμε, αν παίξουμε τις ΗΠΑ στα προημιτελικά δεν παιρνάμε με τίποτα 4άδα για τους Α ή Β λόγους.
    Περιμένω με ανυπομονησία να ακούσω την πληροφόρησή σου για τη συμπεριφορά των γκρίζων απέναντι στην Εθνική μας στο μουντομοπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κουρούνα, έχεις σκεφτεί να ανεβάσεις το δισέλιδο που γράφεις στο περιοδικό σε αυτό το blog? Εννοείται όχι την Τετάρτη που κυκλοφορεί, αλλά μερικές μέρες μετά (π.χ. το Σάββατο). Το βρίσκω ενδιαφέρον να υπάρχουν τα όσα γράφεις και στο ίντερνετ και για αρχειακούς λόγους, τα περιοδικά μετά από λίγες ημέρες συνήθως πετιόνται, ενώ τα link στο ίντερνετ μένουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ καταδικαστικές διαιτησίες είχαμε άλλες χρονιές, τώρα δεν θα έχουμε; Στο θέμα αυτό ο Γ.Β. είναι παραμύθι φούρναρης. Ποτέ δεν είχε την ισχύ του Στάνκοβιτς στο ζήτημα διαιτησία και είναι απόλυτα λογικό από τη στιγμή που ακόμη και στο μαγαζί του είχε βάλει δεξί του χέρι πρώην διαιτητή τον Ζανολίν. Από τους έλληνες διεθνείς διαιτητές περίμενε πάντοτε βοήθεια. Αυτοί βεβαίως ενδιαφέρονταν μόνο να παίξουν στον τελικό της διοργάνωσης και στα παλιά τους Αντίντας όλα τα υπόλοιπα. Μην του αποδίδετε ιδιότητες που δεν έχει. Ειδικά στον εξωτερικό χώρο. Στον εσωτερικό είναι άλλη κουβέντα. Στην Ευρώπη ποτέ δεν ήταν ισχυρός σε θέματα διαιτησίας, τουλάχιστον όπως ο Στάνκοβιτς που τακτοποιούσε το Ελλάδα- Σερβία με μια απλή ματιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμε το θέμα αυτό έχει απαντηθεί αλλά το ξαναγράφω. Το δισέλιδο θα υπάρχει μόνο στο περιοδικό για δύο λόγους: Α. Μερικές χιλιάδες άνθρωποι πάνε κάθε Τετέρτη στο περίπτερο και αγοράζουν το περιοδικό πληρτώνοντας 3,5 ευρώ την εβδομάδα. Είναι σαν να τους κοροιδεύω όταν ξέρουν ότι θα βρουν το δισέλιδο μετά από μερικές μέρες στο διαδίκτυο. Β. Είμαι old school κουρούνα. Πιστεύω ακόμη στη δύναμη του χαρτιού. Πιστεύω το ακριβώς αντίθετο. Οτι λίγοι ελάχιστοι πετάνε το περιοδικό. Νομίζω ότι υπάρχει σε στοίβες και οι περισσότεροι το μαζεύουν. Το ίδιο κάνω και εγώ με χιλιάδες έντυπα. Ξέρω ότι μπροστά στα search engine και όλα τα υπόλοιπα είναι δύσχρηστπ να ψάχνεις μια στοίβα περιοδικό για να βρεις τι γράφτυηκε και πότε αλλά αυτό είναι η μαγεία και η ομορφιά του χαρτιού.
    Συνεπώς εδώ διαβάζεις τα επίκαιρα της καθημερινότητας και αν κάνεις κέφι στο περίπτερο κάθε Τετάρτη τα υπόλοιπα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στα παιχνίδια που κανόνιζε με μια ματιά ο Στάνκοβιτς περιλαμβάνεις και τον ημιτελικό του 89 ή τον προημιτελικό του 95 που το μόνο που δε σφύριξε ο μεγάλος Βίεσλαβ απέναντι στους Ισπανούς ήταν οφ-σάιντ?Και γιατί ο Στάνκοβιτς δεν παρενέβη και στο Ευρωμπάσκετ του 87 για να μην κερδίσουμε 2 φορές την Ενωμένη Γιουγκοσλαβία?Για το οποίο Ευρωμπάσκετ παρεμπιπτόντως είχε πει και μια ψυχή πως αν γινόταν στην Μαυριτανία θα το κέρδιζαν οι Μαυριτανοί?Τέλος πάντων για να μη μαζευτούν πάλι δεκαπέντε ποστ από κάτω δε συνεχίζω.Αλλά με αυτές τις συζητήσεις ας μην απορούμε αν σε ένα ακόμη κρίσιμο παιχνίδι(σε αυτό με την Τουρκία)οι παίκτες μπουν με σπασμένα νεύρα.Έχω δει οκτώ με εννιά φορές τον ημιτελικό του 2007 και περισσότερο από διαιτητικές αδικίες,βλέπω παίκτες που είναι σίγουροι πως κάποια στιγμή θα αδικηθούν.Αν η λογική της αδικίας σε αυτό το παιχνίδι ήταν οι άμυνες των Ισπανών,πιστεύω πως με την ίδια λογική δεν έχουμε κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι δίκαια απέναντι στη Γαλλία.Γενικά σε αντίθεση με τα στερεότυπα,δεν πιστεύω πως η διαιτησία οφείλεται για χαμένους ημιτελικούς,αλλά η διατητολογία για πολλούς χαμένους μικρούς τελικούς.Για τις συλλογές συμφωνώ αγαπητό πτηνό...

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. *η διαιτησία ευθύνεται,όχι ''οφείλεται'' προφανώς...

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στα παιχνίδια που λες περιλαμβάνω τους αγώνες Σερβίας- Ελλάδας. Στον ημιτελικό του 89 δεν παίξαμε με τη Σερβία, όπως και στον προημιτελικό του ’95 όπου ευθαρσώς σου λέω ότι μας ευνόησε και ο Ζιχ και ο Ράντιτς. Αλλά μέχρι εκεί ο Στάνκοβιτς δεν ανακατευόταν... Γιατί δεν μιλάμε για τους ημιτελικούς του 95, του 97, του ’98; Οι παίκτες θα μπουν με σπασμένα νεύρα την Τρίτη εναντίον της Τουρκίας αλλά όχι λόγω διαιτησίας αλλά επειδή τους έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου περί τρομοκρατίας κλπ.
    Οσο για το 1987 ζούσαμε ακόμη στην εποχή της αθωότητας του ελληνικού μπάσκετ και ας μου επιτραπεί όχι για ιστορικούς λόγους αλλά για λόγους άγνοιας να μην κάνω αναφορά! Μιλάω μόνο για θέματα που γνωρίζω ή πιστεύω ότι γνωρίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα.Ότι όλη αυτή η κουβέντα γίνεται γιατί υπάρχει η σύνδεση του Στάνκοβιτς με τα παιχνίδια.Ακόμη και αν με δέσετε δεν πρόκειται ποτέ να πιστέψω πως αν υπήρχε άλλος πρόεδρος στη ΦΙΜΠΑ θα κάναμε τέτοια κουβέντα.Δηλαδή ή όλες οι νίκες όλων είναι κάλπικες(και στον ημιτελικό του 89 ο Γκάλης πατάει και γραμμή στο τέλος)ή το ζήτημα είναι να δεχτούμε ότι εμείς ευνοούμαστε μόνο από σπόντα και οι άλλοι λόγω κατεστημένων.Για τους αγώνες αυτούς έχω ξαναπει τη γνώμη μου.Την άλλη βδομάδα αν θέλεις που θα είμαι κάτω για τους U2 περνάω από το γραφείο.Βάλε τον φρέντο να βάλω τα DVD των ημιτελικών να τους δούμε φάση φάση.Kαι αν δεν πειστείς στο τέλος πως με προπονητή τον Σούλη ή τον Σερφ σου λέω(βάζω 2 όχι χτυπητά ονόματα) θα κερδίζαμε και τον ημιτελικό του 97 και του 98 θα σκουπίσω όλο το γραφείο.Δε συνεχίζω,θα με περάσουν για βαλτό του Στάνκοβιτς...

    Και κάτι άλλο.Εγώ δέχομαι πως ο Βασιλειάδης έχει χτυπητά μειονεκτήματα.Αλλά είναι πιραντελικός σουρεαλισμός πως για το μπάσκετ που θέλει να διδάξει ο Καζλάουσκας(2 πικ και σουτ ή αιφνιδιασμός)στην ουσία είναι ο μόνος που κάνει σίγουρα και δεν καλείται.Ποιο είναι το πρόβλημα?Ότι δεν έχει φάει αγκωνιά από τον Βαρεζάο?

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θα σου πρότεινα να περάσεις καλύτερα τη μέρα. Για το βράδυ δεν σου λέω. Και εγώ στους U2 θα είμαι οπότε...
    Πάντως οι πόρτες του περιοδικού είναι ανοιχτές, ο καφές κερασμένος αλλά εμένα μην περιμένεις να με δεις. Το κλουβί είναι αθέατο!
    Αλλάζεις θέμα και με μπερδεύεις. Ναι θα κερδίζαμε το 1998 αν ο Γιαννάκης είχε βάλει δεύτερο γκαρντ και δεν άφηνε τον Κορωνιό να πάθει αιμόπτυση από το πρες. Αλλά θα κερδίζαμε και με ένα 1-2 διαφορετικά σφυρίγματα.
    Ο Βασιλειάδης θυσςιάστηκε λόγω των προβλημάτων στους ψηλούς ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ τον νηφάλιο δημοδιδάσκαλο από το Βίλνιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. oso apolambanw autes tis syzhthseis logw twn gnwsewn sas, allo toso me neyriazei ena pragma. na ta legate etsi e3w apo ta dontia gia thn diaithsia kai se epipedo syllogwn, kala 8a htan. telospantwn. kalh tyxh sthn e8nikh mas apo aurio.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κουρούνα δε συμφωνώ καθόλου μαζί σου ότι ο Βασιλακόπουλος ήταν "παραμύθια - φούρναρης" και η Εθνική δεν είχε καλές διαιτησίες εδώ και δύο δεκαετίες πλέον. Φυσικά υπήρξαν και περίοδοι με λιγότερη εύνοια ή λιγότερη προστασία μέσα σε αυτά τα 20βάλε χρόνια, αλλά μιλάμε για τη γενική εικόνα αυτής της περιόδου. Όλα αυτά όμως με μία εξαίρεση (και εδώ είναι που συμφωνώ απόλυτα μαζί σου) : όταν βρίσκαμε μπροστά μας τη Σερβία. Δεν ξέρω ποιό είναι το επιχείρημα του Γιώργου (ευνοηθήκαμε κι εμείς οπότε μη μιλάτε για τους Σέρβους; Γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν απολύτως γελοίο, έται Γιώργο;), αλλά σε αυτά τα παιχνίδια οι Σέρβοι ξεκίναγαν τα παιχνίδια με τουλάχιστον 60-40 και... βλέπουμε - ανάλογα πώς θα πήγαινε το παιχνίδι και τι παραπάνω θα χρειαζόταν να κάνουν. Και 2 από τους 3 ημιτελικούς των 90's έγιναν μέσα στην Ελλάδα, κάτι που όχι απλά δείχνει, αλλά υπογραμίζει πόσο δυνατοί ήταν σε τέτοια θέματα.
    Σε κάτι ακόμα που συμφωνώ απόλυτα με την κουρούνα είναι η σκοπιμότητα των Ελλήνων διαιτητών που τόσες φορές βοήθησαν τους ψευτοαδερφούς Σέρβους σε μεγάλα παιχνίδια και τελικούς Ευρωμπάσκετ - Μουντομπάσκετ. Πέρα από το "σου δίνω - μου δίνεις" με τους Σέρβους, ήταν η προσωπική φιλοδοξία τους που τους οδήγησε στην αλλοίωση της ίδιας της ιστορίας του μπάσκετ με τα σφυρίγματά τους. Ευτυχώς που έχουμε μάτια και κρίση οι φίλαθλοι του μπάσκετ και θυμόμαστε ποιά ήταν η πραγματική πρωταθλήτρια κόσμου το 2002 και Ευρώπης το 1995.
    Αυτά τα περί Σέρβικής σχολής και υπερμπάσκετ στη δεκαετία του 1990 προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Όσο παικταράδες κι αν ήταν οι Σέρβοι και όσο προπονηταράδες κι αν είχαν στον πάγκο μόνο το 1997 και το 2001 ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη ομάδα σε τουρνουά που κατέκτησαν. Για μένα η Γιουγκοσλαβική σχολή τελείωσε το 1991 με τελευταία παράσταση στην Ιταλία - εκεί που έκλεσε βάναυσα και εξωγηπεδικά ο κύκλος της καλύτερης ομάδας που έχουμε δει ποτέ στην ήπειρό μας. Από εκεί και πέρα υπάρχει απλά ένας μύθος, ο οποίος στηρίχθηκε εξωγηπεδικά, πολιτικά αν θέλετε λόγω της μεγάλης δίψας των Σέρβων για επιτυχίες μετά το εμπάργκο 1992-94, αλλά και ανύψωσης του ηθικού ενός λαού που έβγαινε (ουσιαστικά ηττημένος) από έναν οδυνηρό εμφύλιο πόλεμο.

    Γιάννης Κατσιλιέρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Το επιχείρημά μου Γιάννη είναι πως εμείς είχαμε τις καλύτερες διαιτησίες μέχρι που βρίσκαμε τους Σέρβους και οι Σέρβοι είχαν τις καλύτερες διαιτησίες μέχρι που βρίσκανε τους Αμερικανούς(θυμάσαι πώς ξέφυγαν στον τελικό της Ατλάντα?).Και αν στη συνέχεια οι Αμερικανοί εύρισκαν τους εξωγήινους,τις καλές διαιτησίες θα τις είχαν οι εξωγήινοι.Στο μπάσκετ ο καλύτερος παίρνει ένα σφύριγμα παραπάνω,αλλά παραμένει ο καλύτερος.Απλά εδώ μιλάμε για μια απίστευτη συνωμοσιολογική λογική λόγω της προεδρίας ενός συμπατριώτη αυτών που κέρδιζαν.Δεν είναι συγκλονιστικό πως ούτε ένας δε θυμάται ή δεν ξέρει να πει γιατί έχουμε αδικηθεί;Mετά απο κάθε παιχνίδι ακουγόταν το ίδιο.Οι διαιτητές ανέχτηκαν τις άμυνες των Σέρβων.Όταν σηλαδή εμείς με την άμυνα χτίζουμε διαφορά δώδεκα πόντων(ημιτελικός 98) τη χτίζουμε δίκαια,γιατί το μπάσκετ είναι αντρικό σπορ,όταν με την άμυνα γυρνάνε οι Σέρβοι τη διαφορά έχει πέσει τηλέφωνο από τον Στάνκοβιτς.Χώρια που το να μιλάει για άμυνα ομάδα που έχει τον Σιγάλα,είναι ελαφρώς σουρεαλιστικό.Γιατί ο Στάνκοβιτς δεν ''καθάρισε'' και τον ημιτελικό του 99?Και γιατί είναι γελοίο το επιχειρήμα;Απλά σου λέω πως με αυτή τη λογική δε βγαίνει άκρη.Ούτε εμείς έχουμε ''καθαρά'' μετάλλια,ούτε οι Αμερικανοί,ούτε οι Σοβιετικοί,ούτε κανείς.Αλλά αυτή την κουβεντα μόνο εμείς την κάνουμε.Για το 2002 θυμίζω πως το ΕSPN την επόμενη μέρα,έγραφε για τη βραδιά του Μποντορόγκα,μόνο εμείς και οι Αργεντινοί είχαμε κάψα για τη διαιτησία.Και γω σου λέω ότι οι Σέρβοι αδικήθηκαν στο τρίτο δεκάλεπτο.Ποιο είναι το αντεπιχείρημα?ότι το σφύριγμα του Πιτσίλκα ήταν στο τέλος?Δε βγαίνει άκρη έτσι.Οι Ισπανοί τι πρέπει να πουνε για τον τελικό του Πεκίνου που τα σφυρίγματα είχαν πιο δομικό(sic) ρόλο στο παιχνίδι,δεδομένου ότι κανείς από τους τρεις δε σφύριζε με βάση ΦΙΜΠΑ κανονισμούς.Να κυνηγάνε τον Μπραζάουσκας μέχρι να πεθάνει;Kαι επίτρεψέ μου να διορθώσω αυτό το ''εμείς οι φίλαθλοι του μπάσκετ'' σε ''κάποια μερίδα από τους Έλληνες φιλάθλους του μπάσκετ''.Δεν είδα τους Αμερικανούς που ξεφτιλίστηκαν μέσα στο σπίτι τους να έχουν κανένα κόλλημα με το μετάλλιο του τελικού του 2002 ούτε είδα κανέναν Κροάτη να μιλάει για ψεύτικη δυναστεία των Ισπανών και ''αχώνευτους που τους προστατεύουν οι διαιτητές'' μετά τα όσα υπέστησαν σε εκείνη τη μνημειώδη σφαγή.Ούτε είδα τους Σοβιετικούς μετά τα παιχνίδια του 87 ή τον ημιτελικό του 89 να μας κυνηγάνε για ''χαλκευμένα'' μετάλλια.Αυτή είναι μια λογική αποκλειστικά ενός μέρος του ελληνικού κοινού που πιστεύει πως το μπάσκετ είναι δίκαιο άθλημα όταν έχουμε πελάτες εμείς τους Γάλλους,αλλά άδικο όταν μας έχουν πελάτες οι Σέρβοι και οι Ισπανοί.Τα υπόλοιπα που αναφέρεις έιναι θέμα γούστου.Και γω θεωρώ τους Σέρβους ψευτοαδέρφια και γελάω με τις ''ορθόδοξες'' συμμαχίες,αλλά μπασκετικά διαφωνώ.Μιλάμε για την ομάδα που συνδύασε μυθικούς κόουτς,μυθικούς παίκτες σε μια οργανωμένη λογική και επηρέασε το international παιχνίδι όσο κανείς.Δεν ήατν τόσο εντυπωσιακη ομάδα όπως η Ισπανία τώρα,αλλά ήταν η χαρακτηρισκότερη ομάδα του ευρωπαικού μπάσκετ.Αν δεις τον τελικό με την Ιταλία το 97 και αν έχεις περάσει από οποιοδήποτε παιδοεφηβικό,θα καταλάβεις τι λέω και αν επηρέασαν ή όχι το μπάσκετ.Όπως διαφωνώ και για το ότι έκλεισε ο κύκλος της σχολής.Αλλά αυτές είναι απόψεις..

    Γιώργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή