Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ο Τζόρνταν νίκησε τον Λεμπρόν!

Συζητιόταν από τον Νοέμβριο αλλά πλέον είναι γεγονός. Ο Λεμπρόν Τζέιμς υπέγραψε χθες και το σχετικό έγγραφο με το οποίο ενημέρωσε το ΝΒΑ ότι θα αλλάξει νούμερο! Μέχρι τώρα φορούσε το 23 για να τιμήσει (ή να συγκριθεί μαζί του) τον μεγαλύτερο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών: Τον Μάικλ Τζόρνταν. Πλέον από τη νέα σεζόν θα φοράει το νούμερο 6 γεγονός που εκτιμάται ότι έχει τεράστια εμπορική σημασία αφού θα εκτοξέυσει στα ύψη τις πωλήσεις των εμφανίσεων με το καινούργιο νούμερο. Τώρα αν θα έχει τα χρώματα των Καβαλίερς ή της καινούργιας του ομάδας είναι άλλη ιστορία.  Το ίδιο πάντως είχε συμβεί όταν ο Κόμπε άλλαξε το 8 με το 24. Από τους εν ενεργεία παίκτες του ΝΒΑ εκτός του Κόμπε και του Λεμπρόν αλλαγή νούμερου έχει ζητήσει μόνο ο Αντρέι Μπλατς των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς που από το 32 πέρασε στο 7!
Πάντως ο Λεμπρόν μπορεί να αποφεύγει πλέον τη σύγκριση με τον MJ αλλά το 6 έχουν φορέσει επίσης μερικοί θρύλοι του ΝΒΑ όπως ο Μπιλ Ράσελ και ο Τζούλιους Ερβινγκ (Dr. J.). Μαζί με την αλλαγή του νούμερου θα αλλάξει λογικά και όλη η καμπάνια της Nike που βασιζόταν στο 23 και όπως ακούγεται το νέο logo που θα συνοδεύει τον Λεμπρόν θα είναι η φιγούρα του Dunkman που συνδυαζόταν με τα παπούτσια του!
Στο Κλίβελαντ πάντως πανηγυρίζουν αφού η κίνηση του Λεμπρόν δείχνει οτι θέλει να μείνει στους Καβς! Και αυτό γιατί με βάση τους κανονισμούς του ΝΒΑ παίκτης που αλλάζει ομάδα έχει δικαίωμα να αλλάξει νούμερο αυτόματα άρα σύμφωνα με τη λογική των Καβς δεν έχει λόγο να το ζητήσει. Εκτός βέβαια αν ο Λεμπρόν ξέρει ότι στην ομάδα που θα πάει το νούμερο 23 είναι πιασμένο από κάποιο άλλο σούπερ σταρ που δεν θα δεχτεί να το αποχωριστεί.

5 σχόλια:

  1. noumero alla3e fetos kai o t-mac pou apo to 1 pou forouse tosa xronia kai htan shma katate8en (as poume) phre to 3 sto Houston (ka8ws to 1 to phre o Ariza) kai to 3 krathse kai twra stous Knicks

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. DEN PAEI POUTHENA O LEBRON..EIDIKA AUTO ME TIN AITISI GIA NA ALLAKSEI TO NOUMERO TO APODEIKNYEI,AFOU AN PIGAINE ALLOU DEN THA XREIAZOTAN NA KANEI KAMIA AITISI ALLA THA EPAIRNE OPOIO ITHELE..MENEI STOUS CAVS!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. stous knicks to 23 to exei o toney douglas.. ok, kalos scorer gia to florida state alla sto nba den metraei kai polu.. sto miami einai vacant to 23, alla to endiaferon einai oti stous suns to exei o jason richardson, kai dedomeno oti o amare 8elei na fugei,ola ginontai.. mporei pali apla o james na eixe ws skopo to 'pay respect' ston mj23

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. i na paei stous bulls xerontas oti to 23 kosmei tin orofi tou united center? ti lete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Apo oti akouse TO EKANE MONO PROS ENDIKSI SEBASMOU STON JORDAN (to NBA akougetai oti thelei na aposeiri to 23 apo oles tis omades)

    ΑπάντησηΔιαγραφή