Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Τεύχος 266

Κυκλοφορεί αύριο και το τεύχος 266 του All Star Basket που παρακολουθεί κυρίως τα δρώμενα και την επικαιρότητα των ημερών... Τελικοί της Α1, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τελικοί στο ΝΒΑ με σπέσιαλ αφιέρωμα για Μαιάμι, Ντάλας, Ντιρκ και Big 3...Θα βρείτε κι άλλα πολλά αλλά επειδή μόλις το πήρα στα χέρια μου και δεν πρόλαβα να το διαβάσω ολόκληρο αφήνω σε σας την....εξερεύνησή του... Α ναι, και η στήλη μου γίνεται αιφνιδιαστικά και απρόσμενα επίκαιρη αν και δεν το περίμενα όταν την έγραφα. Θα δείτε γιατί...
Υ.γ. Λίγο μετά τα μεσάνυκτα για τους....νεχτερινούς επισκέπτες θα ανεβάσω μια είδηση που θα κάνει αίσθηση λόγω των ημερών.

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Επιστροφή στα...συνηθισμένα

Τελικά τα όνειρα κρατάνε ελάχιστα στο σύγχρονο ελληνικό μπάσκετ...
Επιστρέψαμε στα γνωστά ’’καλά’’ με επιπρόσθετη τη δήλωση Μπουρούση για την εθνική ομάδα. Λίγο λάδι παραπάνω στη φωτιά ρίχνει η κλήση του Τεόντοσιτς σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή και η πιθανή (με βάση τους κανονισμούς) ποινή 2 αγωνιστικών αν κριθεί ένοχος για τη ρίψη μπουκαλιού περιστατικό που δεν αναφέρθηκε στο φύλλο αγώνα.
Ελπίζοντας ότι τα....χειρότερα έγιναν και δεν έπονται (δεν είμαι πάντως αισιόδοξος για το συγκεκριμένο και μακάρι να βγω ψεύτης) δηλώνω ότι προτιμώ τη σειρά των μικρών τελικών. Οι δύο ομάδες παίζουν πολύ καλό μπάσκετ με βάση τα ρόστερ που διαθέτουν, τα ματς έχουν σασπένς και ανατροπές και μετά από ένα πρόχειρο πρωινό γκάλοπ στο περιοδικό δεν βρήκα πολλούς να διαφωνούν με τη συγκεκριμένη άποψη... Την εκφράζουμε με διάφορους τρόπους ο καθένας στο επόμενο τεύχος και μακάρι (στο πολύ ευχολόγιο το ρίξαμε, άρα τα πράγματα δεν πάνε καλά) να αποτελέσουν αυτοί οι αγώνες το ’’ξύπνημα’’ της Θεσσαλονίκης.

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Υπάρχει ελπίδα (και μπάσκετ)

Παρότι δεν έχω συγκεκριμένη εικόνα για την Πυλαία και διάβασα μια ανακοίνωση του Άρη με πολλά παράπονα για τη ’’φιλοξενία΄΄ του ΠΑΟΚ νομίζω ότι το μπάσκετ βγήκε κερδισμένο από τους πρώτους τελικούς. Η ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ για πρώτη φορά σε ντέρμπι αιωνίων της Αθήνας ήταν πραγματικά πολιτισμένη χωρίς ιπτάμενα αντικείμενα και λοιπές αηδίες. Ακόμη και ο Ομπράντοβιτς στο τέλος είπε ότι ’’έτσι πρέπει να φερθούν και οι δικοί μας φίλαθλοι την Κυριακή’’.
Αποδείχθηκε περίτρανα ότι το μπάσκετ χρειάζεται ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ για να αναπνεύσει. Τώρα αν αξίζει να περιμένουμε ένα ολόκληρο χρόνο για δέκα (ή περίπου τόσα παιχνίδια) στο τέλος της σεζόν αυτό δεν μπορώ να το υποστηρίξω. Νομίζω ότι όσοι υποστηρίζουν την ιδέα ενός πιο ευέλικτου πρωταθλήματος (με 12 ομάδες για παράδειγμα) και περισσότερα ντέρμπι στην κανονική περίοδο δικαιώνονται. Το σίγουρο είναι ότι μας περιμένουν μεγαλύτερες συγκινήσεις καθώς οι δύο σειρές έχουν μεγάλο δρόμο.
Απόψε κέρδισαν οι δύο ομάδες που έπαιξαν πιο οργανωμένα και έκαναν τα λιγότερα λάθη. Στην Πυλαία, οι ανατροπές ήταν μεγαλύτερες συν το γεγονός ότι το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά στις δύο τελευταίες φάσεις. Ο ΠΑΟΚ είχε λιγότερες λύσεις αλλά καλύτερη τακτική. Στο ΣΕΦ, δικαιώθηκε η τακτική του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά φέτος και παράλληλα για πρώτη φορά μετά από τρεις ήττες ο Παναθηναϊκός με X-Factor τον Μάριτς κέρδισε τη μάχη μέσα στις ρακέτες. Ο Ολυμπιακός είχε τεράστια αδυναμία στην πίεση της μπάλας, δεν τιμωρήθηκε από τα μακρινά σουτ που έδωσε στον αντίπαλο του αλλά από τα σουτ μέσης απόστασης και τη δυνατότητα του Παναθηναϊκού να διαβάζει σωστά τα μις-ματς.
Καλή συνέχεια...

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Τεύχος 265





Κυκλοφόρησε χθες το τεύχος 265 με πολλά και ενδιαφέροντα. Επειδή με όσα ακούω τις τελευταίες ώρες έχει χαλάσει ο ψυχισμός μου (όπως έλεγε και ο προπονητής που σε πείσμα του χρόνου η κώμη του δεν άσπρισε ποτέ) δεν γράφω τίποτε παραπάνω. Οποιος θέλει αγοράζει διαβάζει και σχολιάζει, οι υπόλοιποι ας σχολιάζουν χωρίς να διαβάζουν.
Αγανακτισμένη και παντελώς άκεφη Κουρούνα

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Επιτέλους βρέθηκε!

Για χρόνια αναζητούσα ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Ορισμένες φορές υπήρχε σε κάποιο παλαιοβιβλιοπωλείο αλλά είχε πουληθεί μέρες ή εβδομάδες πριν τύχει να περάσω από εκεί... Τελικά, έστω και στην ανατύπωση- επανέκδοση του το έχω πλέον στα χέρια μου... Πρόκειται για τους ’’Τυμβωρύχους’’ μια συλλογή διηγημάτων του πρόωρα χαμένου σκηνοθέτη Νίκου Νικολαϊδη. Την είχε γράψει σε νεαρή ηλικία το 1964 και είχε εκδώσει το βιβλίο με δικά του έξοδα μοιράζοντας το χέρι με χέρι για αυτό ακριβώς και η σπανιότητα.
Τιμώντας τη μνήμη του η Athens Voice επανακυκλοφόρησε το σύνολο του εκδοτικού του έργου και τους εξαφανισμένους ΄΄Τυμβωρύχους’’!
Ο Νικολαϊδης ήταν από τους κορυφαίους σκηνοθέτες του ελληνικού κινηματογράφου και άφησε πίσω του ταινίες αριστουργηματικές όπως ’’Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμη’’ (μπορεί να έχω δει τη συγκεκριμένη ταινία 7-8 φορές), τη συγκλονιστική ’’Γλυκιά συμμορία’’, την Πρωινή περίπολο αλλά και δουλειές δύσκολες και ακραίες όπως η Ευριδίκη ΒΑ2037 (η παρθενική του ταινία), ένα κλειστοφοβικό έργο με θέμα τον εγκλεισμό και την κοινωνική αποξένωση. Παρότι έγινε γνωστός για την κινηματογραφική παραγωγή του ο Νικολαϊδης ήταν σπουδαίος συγγραφέας με σχετικά μικρό κύκλο παραγωγής. Ο Οργισμένος Βαλκάνιος το πρώτο του βιβλίο ήταν απλά προφητικό και θα μπορούσε να αναφέρεται στο σήμερα, τα Γουρούνια στον άνεμο περικλείουν όλες τις εμμονές του, ενώ η τελευταία του δουλειά (κυκλοφόρησε μετά το θάνατο του και μάλιστα από εκδοτικό οίκο του εξωτερικού!) το ’’Μια στεκιά στο μάτι του Μοντεζούμα’’ είναι ένας ύμνος στην ενηλικίωση της γενιάς των σημερινών +55. Τα συνιστώ ανεπιφύλτακτα.
Από αύριο αρχίζει στην ταινιοθήκη της Ελλλάδος πενθήμερο αφιέρωμα στο έργο του Νικολαϊδη. Για όποιον θέλει να γνωρίσει τη δουλειά του είναι μια καλή ευκαιρία... Copy-παστάρω το σχετικό δελτίο τύπου...

Tο συνολικό έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, του πολυβραβευμένου κι ασυμβίβαστου Νίκου Νικολαΐδη, έργο που συγκινεί κάθε γενιά, από εκείνη «της πρώτης αμφισβήτησης και της φυγής» της δεκαετίας του ’50 ως τα νέα παιδιά του 21ου αιώνα, παρουσιάζεται σε επταήμερο σπονδυλωτό αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, από την Πέμπτη 26 Μαΐου έως και την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011.

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται στην Αθήνα αφιέρωμα τέτοιας έκτασης για τον δημιουργό και είναι η πρώτη φορά που η νεότερη γενιά που αποζητά να γνωρίσει καλύτερα ολόκληρο το έργο του –όπως απέδειξε η συμμετοχή της στο αφιέρωμα που έγινε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2007 ή σε μεμονωμένες προβολές και εκδηλώσεις, αλλά και η επαφή της με το σχετικό site, τη σελίδα στο Facebook κλπ.–, θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει όλες τις ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη στη μεγάλη οθόνη.
Το αφιέρωμα θ’ αναπτυχθεί σε τρεις διαφορετικούς άξονες: προβολές των ταινιών του δημιουργού, έκθεση ζωγραφικής με πρωτότυπα έργα επώνυμων καλλιτεχνών που εμπνέονται από το έργο του και συναυλία καλλιτεχνών και συγκροτημάτων με τραγούδια εμπνευσμένα από ή γραμμένα για τις ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη.
Παράλληλα, τέλη Μαΐου θα κυκλοφορήσει ένα DVD box set με όλες τις ταινίες του remastered και θα επανεκδοθούν τρία βιβλία του από τις εκδόσεις Athens Voice. Μόλις πρόσφατα δε, κυκλοφόρησε η Β’ έκδοση του τελευταίου του μυθιστορήματος, από τις εκδόσεις greekworks.com.
«Οι κοινωνίες και οι θεσμοί βρίσκονται υπό συνεχή κρίση και ανεξέλεγκτη εξέλιξη. Οι διανοούμενοι (ποιοί και πόσοι τάχα;) βρίσκονται σε συνεχή νάρκη… Οκτώ χρόνια πριν το τέλος του 20ου αιώνα, δεν θα ήθελα να επιβαρύνω την ήδη υπάρχουσα σύγχυση με την προσωπική μου θολή μαρτυρία. Επισημαίνω όμως τον απόλυτο θρίαμβο του κρατικού φασισμού, την οριστική εγκατάσταση του “στερεότυπου” και των μεταλλαγμένων και, τέλος, την επιτυχή μεταμόσχευση του τηλεοπτικού κοντρόλ-σύστεμ στον κοινωνικό κορμό… Στην περίοδο που ζούμε ο καθένας πρέπει να εντάξει τον προσωπικό του εφιάλτη σ’ έναν συλλογικό εφιάλτη και ν’ αρχίσει να επεξεργάζεται μόνο αυτόν… Φριχτά δικαιωμένος που ο εφιάλτης προχωράει κατά κει που υπολόγιζα, δεν έχω να πω τίποτα άλλο», έγραφε ο Νίκος Νικολαΐδης στο τέλος της προηγούμενης δεκαετίας και τα λόγια του ακούγονται επίκαιρα και διαχρονικά όσο ποτέ…
Σε αυτή λοιπόν την εποχή της κρίσης και των ανεξέλεγκτων καταστάσεων (δες το πυρηνικό ατύχημα της Fukushima), ο δημιουργός που είχε προβλέψει τους εφιάλτες που έρχονται, αλλά είχε παράλληλα υμνήσει όσο κανείς τον όρκο στη φιλία, τη συντροφικότητα και την άρνηση της υποταγής της συνείδησης στις εξουσίες κάθε είδους, είναι όντως επίκαιρος όσο ποτέ, μέσα από τις ταινίες και τα βιβλία του.
Το αφιέρωμα, που συνδιοργανώνουν η Ταινιοθήκη της Ελλάδος, η Marni Films και η Restless Wind, θα έχει χαμηλή τιμή εισιτηρίου (και φοιτητικό), αλλά και ελεύθερη είσοδο σε συγκεκριμένες προβολές και στην έκθεση ζωγραφικής.
Πιο αναλυτικά, το αφιέρωμα περιλαμβάνει:
ΠΡΟΒΟΛΕΣ >> Θα προβληθούν και οι οχτώ μεγάλου μήκους ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη: Ευριδίκη ΒΑ 2037 (1975), Τα Κουρέλια Τραγουδάνε Ακόμα (1979), Γλυκιά Συμμορία (1983), Πρωινή Περίπολος (1987), Singapore Sling (1990), Θα Σε Δω Στην Κόλαση Αγάπη Μου (1999), Ο Χαμένος Τα Παίρνει Όλα (2002), The Zero Years (2005).
Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα προβάλλονται επίσης, καθημερινά, η μικρού μήκους Lacrimae Rerum (1962) που έχει παρουσιαστεί ελάχιστες φορές στο κοινό, αρκετά από τα 200 διαφημιστικά που σκηνοθέτησε παράλληλα με την κινηματογραφική του δραστηριότητα, αποσπάσματα από το επερχόμενο ντοκιμαντέρ για τον Νίκο Νικολαΐδη Directing Hell του Χρήστου Χουλιάρα κ.α.
ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ >> Καταξιωμένοι καλλιτέχνες διαφορετικών ηλικιών και τάσεων εμπνέονται από τις ταινίες και τα βιβλία του Νίκου Νικολαΐδη και ζωγραφίζουν. Στην ομαδική έκθεση συμμετέχουν οι: Άγγελος Αντωνόπουλος, Χρύσα Βέργη, Εριέττα Βορδώνη, Αλέξης Βερούκας, Κωστής Γεωργίου, Ειρήνη Γκόνου, Περικλής Γουλάκος, Μαριλένα Ζαμπούρα, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Κυριάκος Κατζουράκης, Βίκτωρ Κοέν, Άννα Λέκκα, Μιχάλης Μανουσάκης, Τάσος Μισούρας, Δημήτρης Μυταράς, Χρήστος Παλλαντζάς, Μίλτος Παντελιάς, Φώτης Πεχλιβανίδης, Δημήτρης Ρόκος, Στέφανος Ρόκος, Παύλος Σάμιος, Μανώλης Χάρος. Τα πρωτότυπα έργα τους θα εκτεθούν στην Αίθουσα Εκθέσεων της Ταινιοθήκης, μαζί με αντικείμενα και κοστούμια από ταινίες του δημιουργού.
Επιμέλεια έκθεσης: Παύλος Σάμιος – Μαρία Ξανθάκου.
LIVE >> Στον θερινό κινηματογράφο της Ταινιοθήκης, την Παρασκευή 27 Μαΐου, θα ανέβουν στη σκηνή καλλιτέχνες και συγκροτήματα που είτε έχουν επενδύσει με τη μουσική τους ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη είτε γράφουν νέες συνθέσεις ειδικά για το αφιέρωμα. Ανάμεσά τους οι Γιάννης Αγγελάκας 3 και The Boy. Special guest της βραδιάς, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, θα παίξει στο πιάνο τις αλησμόνητες συνθέσεις με τις οποίες είχε επενδύσει τις ταινίες Γλυκιά Συμμορία και Πρωϊνή Περίπολος.
Την ίδια χρονική περίοδο, τέλη Μαΐου, θα κυκλοφορήσουν:
DVD BOX SET >> Όλες οι ταινίες του Νίκου Νικολαΐδη, καθώς και η μικρού μήκους Lacrimae Rerum, θα κυκλοφορήσουν remastered, σε DVD box set. Δύο χρόνια χρειάστηκαν για να γίνει η επεξεργασία τους, σκαναρισμένες σε 2k, με καθαρισμό εικόνας καρέ καρέ – εξισορρόπηση χρωμάτων, καθαρισμό ήχου και εξισορρόπηση ήχου.
ΒΙΒΛΙΑ >> Θα επανεκδοθούν, από τις εκδόσεις Athens Voice, τα βιβλία του Νίκου Νικολαΐδη: Οι Τυμβωρύχοι (Διηγήματα, 1964 – θα εκδοθούν για πρώτη φορά κανονικά, αφού το 1964 είχαν κυκλοφορήσει μόνο σε ιδιωτική έκδοση, από τον ίδιο κι από χέρι σε χέρι), Ο Οργισμένος Βαλκάνιος (Μυθιστόρημα, 1977), Γουρούνια Στον Άνεμο (Μυθιστόρημα, 1993).
Ενώ κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις greekworks.com, η Β’ έκδοση του τελευταίου του μυθιστορήματος και τελευταίου του έργου γενικώς, Μιά στεκιά στό μάτι τού Μοντεζούμα (2007). Η δεύτερη αυτή έκδοση, πέρα από το επίμετρο του Μάνου Ελευθερίου (που υπήρχε και στην πρώτη), περιλαμβάνει εισαγωγή του καθηγητή στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Texas A&M, Απόστολου Βασιλάκη, πάνω στο λογοτεχνικό έργο του δημιουργού.

Υ.Γ. Εννοείται ότι αν κάποιος έχει τους Τυμβωρύχους στην πρωτότυπη αρχική έκδοσή τους και θέλει να τους πουλήσει ’’ξέρει’’ και τον αγοραστή! Επικοινωνεί με το περιοδικό για τις λεπτομέρειες...

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τελειώνει το ανέκδοτο Βασιλακόπουλου

Τη βάφτισα Μεσοποταμιακή λίγκα γιατί μέσα στην απόγνωση του να βρει εταίρους στο παράλογο εγχείρημα του ο Βασιλακόπουλος κόντευε να φτάσει στον...Τίγρη και τον...Ευφράτη για να βρει ομάδες. Το ανεκδοτάκι βέβαια κράτησε μερικούς μήνες, το αναπαρήγαγε ο ’’δημοσιογραφικός στρατός’’ του Βασιλακόπουλου και σιγά σιγά οι σοβαρές ομάδες αποχωρούν! Μετά τους τούρκους που αποκάλυψαν ότι δεν ενδιαφέρονται (μείον τρεις ομάδες) και η Μακάμπι ανακοίνωσε σήμερα ότι από του χρόνου θα παίζει στην Αδριατική λίγκα. Εκεί δηλαδή που αγωνιζόταν και το 2003. Τι απέμεινε από το μεγαλεπήβολο πρόγραμμα Βασιλακόπουλου; Εκτός από τις τρεις ελληνικές ομάδες που υποτίθεται ότι έχουν συμφωνήσει τη Μεσοποταμιακή λίγκα θα στελεχώσουν οι υπερδυνάμεις του παγκοσμίου μπάσκετ Λουκόιλ Ακαντέμικ Σόφιας, δύο ομάδες από την Κύπρο και μια από το Κατάρ! Φυσικά δεν θα γίνει ποτέ αυτή η λίγκα και στη συνέντευξη που έδωσε (με εντυπωσίασε η δυσκολία των ερωτήσεων που του υποβλήθηκαν) σε αθλητική εφημερίδα προ ημερών και ο ίδιος ο Βασιλακόπουλος ήταν υποτονικός μιλώντας για ορίζοντα...πενταετίας. Μέχρι τότε θα μείνει αποκλεισμένος στο εσωτερικό της χώρας, εκδιωγμένος από όλα τα διεθνή αξιώματα και θα τρώει τις...σάρκες του με τον Οικονομίδη. Τι κρίμα για τον μεγαλύτερο έλληνα παράγοντα (όχι μόνο του μπάσκετ) που έπεσε θύμα του εγωισμού και της υπεροψίας του.
Υ.γ. Εννοείται και θα το επαναλαμβάνω συνεχώς ότι η όλη εξέλιξη με τη λίγκα της...Μεσοποταμίας αποτελεί πανηγυρική δικαίωση και της στήλης μου και συνολικά της αρθρογραφίας του περιοδικού που από την αρχή είχαμε πάρει ομαδικά στο...ψιλό την΄υπόθεση.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Τεύχος 264

Πέρα από την κάλυψη του τελικού, τις αναλύσεις (τεχνικές και δημοσιογραφικές), τα σχόλια και όλα τα σχετικά με τον αγώνα το τεύχος που κυκλοφόρησε την Τετάρτη με τον αριθμό 264 στο εξώφυλλο έχει και συλλεκτική αξία. Το οκτασέλιδο για το αντίο του Φιλ Τζάκσον καλύπτει όλη την καριέρα του μεγαλύτερου προπονητή μπάσκετ στον κόσμο. Και αφού για το....διαφημιστικό της υπόθεσης δείτε το εξώφυλλο διαβάστε παρακάτω τη δική μου θεωρία για τον Τζάκσον...
Λοιπόν, σύμφωνα με τις πηγές μου στη Νέα Υόρκη (φίλοι καλοί που γράφουν σε ταμπλόιντ της πόλης, δηλαδή ο Θεός να σας φυλάει...) ο Τζάκσον αποχωρεί μόνο για ένα χρόνο. Θα γυρίσει το 2013 αφού θα έχει ξεκουραστεί για να αναλάβει τους Νικς στη θέση του Ντ΄Αντόνι και να τους οδηγήσει στον τίτλο. Τότε θα έχει ολοκληρωθεί και η απόκτηση όχι μόνο των Big 3 (λείπει μόνο ο Κρις Πολ) αλλά ενδεχόμενα και μερικών ακόμη σούπερ σταρ. Έτσι, ο Ζεν Μάστερ θα κλείσει θριαμβευτικά την καριέρα του στην ομάδα που αγωνίστηκε και πήρε πρωτάθλημα. Και μετά την κατάκτηση του τίτλου από τους Νικς το 2014 θα τον αφήσουν να πάρει σύνταξη αφού γίνει μια μεγάλη παρέλαση με ρωμαϊκά άρματα στην Τάιμς Σκουέαρ με τον Ζεν Μάστερ να φοράει χλαμύδα και στεφάνι αλά Ιούλιος Κάισαρας (το τελευταίο δεν μου το είπαν οι Νεουρκέζοι φίλοι μου αλλά το φαντάστηκα!)...

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Τέλος στα σενάρια

Η επιστροφή του Παύλου Γιαννακόπουλου στις εξέδρες επισήμων του ΟΑΚΑ και η τηλεοπτική εμφάνιση του με ολιγόλεπτες δηλώσεις έβαλε τέλος και στα σενάρια για το δήθεν ’’σοβαρό πρόβλημα υγείας’’ που αντιμετώπιζε! Παράλληλα, δικαίωσε 100% όσα γράφω στη στήλη μου στο τεύχος που κυκλοφόρησε χθες και για την κατάσταση της υγείας του αλλά και για την ερμηνεία του περιβόητου χρησμού του περί....αποχώρησης. Οσοι διάβασαν τη στήλη μου χθες ήξεραν εκ των προτέρων και ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟ είχε ήδη ξεπεράσει το μικρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε και το γιατί έκανε τις συγκεκριμένες δηλώσεις. Οι....τηλεοπτικοί έμαθαν ένα μέρος της αλήθειας πριν από λίγη ώρα μέσω της ΝΕΤ στο ξεκίνημα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
Υ.Γ. H...εξαφάνιση μου από το blog τις τελευταίες μέρες οφείλεται καθαρά στα προβλήματα του blogger. Ανέβαζα κείμενα και απαντήσεις σε σχόλια που δεν δημοσιεύονταν, συγχίστηκα και μόλις χθες με ενημέρωσαν ότι το θέμα έχει λυθεί.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2011

Τεύχος 263

Από χθες βρίσκεται στα περίπτερα το τεύχος 263 αφιερωμένο στο μεγαλύτερο μέρος του στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Kirilenko's new look

Ήταν από τους ελάχιστους παίκτες του ΝΒΑ που δεν είχαν υποκύψει στον πειρασμό ενός τατού. Τελικά, υπέκυψε και αυτός αλλά το αποτέλεσμα δεν μοιάζει και πολύ καλό. Ο Ρώσος Αντρέι Κιριλένκο και η...καινούργια πλάτη του!

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

To φάιναλ φορ στη Θεσσαλονίκη

Αποκλειστικό της Κουρούνας που κάνει ρεπορτάζ όταν τελειώνουν οι άλλοι. Αυτό που δεν είπε ο Τζόρντι Μπερτομέου στην Κυριακάτικη συνέντευξη τύπου όταν ανακοίνωσε ότι το επόμενο φάιναλ φορ θα γίνει στην Πόλη είναι ότι αλλάζει το σύστημα των προκριματικών. Και ότι φέτος για να συμπληρωθούν οι όμιλοι θα γίνουν δύο πρόωρα φάιναλ φορ οι νικητές των οποίων θα πάρουν και τα δύο εισιτήρια για τους ομίλους της πρώτης φάσης.
Παρότι, αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουν τίποτε ούτε ο ΕΣΑΚΕ, ούτε οι ομάδες να σας ενημερώσω ότι τα δύο φάιναλ φορ θα γίνουν το ένα σε Ισπανική πόλη (κατά πάσα πιθανότητα η Σαραγόσα) και το άλλο στη Θεσσαλονίκη! Αποτελεί ουσιαστικά χρυσή ευκαιρία για όποια ομάδα της Θεσσαλονίκης πάρει τελικά την 3η θέση χωρίς να αποκλείεται (αυτό δεν μπορώ να το πω με βεβαιότητα) η πιθανότητα να δοθεί και wild card για τα προκριματικά της Ευρωλίγκα και στον 4ο των πλέι οφ!
Τι ακριβώς παίχθηκε στο παρασκήνιο και πως φτάσαμε εδώ μπορεί να το αποκαλύψω σε μια εβδομάδα (δεν προλάβαινα στο αυριανό τεύχος αφού έμαθα καθυστερημένα την πληροφορία), μπορεί και να μην το αποκαλύψω. Θα αποφασίσω μέχρι τότε. Επαναλαμβάνω ότι ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ τις αποφάσεις του Μπερτομέου δεν τις γνωρίζουν ούτε ο ΕΣΑΚΕ, ούτε οι ομάδες... Θα τα πληροφορηθούν και επίσημα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Φυσικά ακόμη δεν είναι γνωστό ή προαποφασισμένο σε ποιό από τα γήπεδα της Θεσσαλονίκης θα ΄γίνει το προκριματικό φάιναλ φορ. Ισως να παίξει ρόλο και το ποιός θα είναι τελικά ο τρίτος...

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

O άγνωστος πόλεμος στο ΑΣΕΑΔ

Επειδή δεν ασχολούμαι ποτέ επιδερμικά με κάποια θέματα την Τετάρτη στη στήλη μου έγραφα ότι το θέμα ΑΕΚ- Ηλυσιακού πέρα της επιφανειακής σημασίας του για τις δύο ομάδες αποτελεί ουσιαστικά και πόλεμο θεσμών-φορέων. Στην ουσία μάχη ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ ή Βασιλακόπουλου και Οικονομίδη. Στις χθεσινές δηλώσεις του νομικού συμβούλου της ΑΕΚ Σωκράτη Λαμπρόπουλου γίνεται αντιληπτό ότι ΕΟΚ και ΑΕΚ αποτελούν ένα ενιαίο ''μπλοκ'' αφού όπως λέει ο ίδιος για το θέμα της μετοχικής σύνθεσης του Ηλυσιακού η ΕΟΚ έχει ζητήσει την παρέμβαση εισαγγελέα! Κάτι που όπως γράφω και στο περιοδικό μπορούσε να έχει γίνει και 18 μήνες νωρίτερα όταν έγινε η καταγγελία του ατζέντη Γιώργου Δημητρόπουλου. Τότε όμως ο Βασιλακόπουλος στήριζε τον Οικονομίδη και δεν εμπλεκόταν στα θέματα του επαγγελματικού πρωταθλήματος αφού πίστευε ότι το ελέγχει!
Στην αντίπερα όχθη λέγεται ότι σήμερα θα υπάρξει και παρέμβαση από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ όχι κατ΄ουσία υπέρ του Ηλυσιακού αλλά σε μια προσπάθεια να ερμηνευτεί διαφορετικά η απόφαση του αθλητικού δικαστή. Και μετά την αποβολή του Ηλυσιακού από την Α1 να θεωρηθεί ότι δεν έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί δεύτερη ομάδα και να πέσει κατηγορία και η ΑΕΚ. Αυτό (σε περίπτωση που συμβεί) θα συμπαρασύρει και τυρίτη ομάδα της Α2 την επόμενη χρονιά στην Α1 δημιουργώντας αναστάτωση και στα υπόλοιπα πρωταθλήματα! Η απάντηση του Οικονομίδη...

Από την πίσω πόρτα!

Συμβαίνουν και στην Ισπανία έστω και σε πιο ήπια μορφή από την Ελλάδα. Χθες το πρωί η αποστολή της Ρεάλ χρειάστηκε ισχυρή αστυνομική προστασία για να μπει στο ξενοδοχείο που διαμένουν οι αποστολές των ομάδων που μετέχουν στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Αιτία οι 250 συγκεντρωμένοι οπαδοί της Μπαρτσελόνα που περίμεναν για να αποδοκιμάσουν τους παίκτες! Τελικά χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της ''πίσω πόρτας'' και οι παίκτες της Ρεάλ μπήκαν στο ξενοδοχείο χρησιμοποιώντας την είσοδο του πάρκινγκ. Με εξαίρεση τις υποχρεωτικές εξόδους τους για εκδηλώσεις που αρχίζουν σήμερα και τις προπονήσεις κανείς τους δεν έχει βγει από τα δωμάτια...

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Τεύχος 262

Λυπάμαι που αλλάζω ποστ και σας....ξενερώνω μετά την ανταλλαγή απόψεων που πήρε επικές διαστάσεις στο προηγούμενο ποστ... Εννοείται ότι μέσα στο πλαίσιο και τη λογική του μπλογκ άφησα ελεύθερη την κατάθεση απόψεων ακόμη και σε μερικές (λίγες) που δεν συμφωνούσα με το ύφος ή με όσα γράφτηκαν.
Για να σας επαναφέρω ομαλά να σας ενημερώσω ότι το επόμενο τεύχος του All Star Basket κυκλοφορεί αύριο...Τεύχος νούμερο 262 προσαρμοσμένο με συνεντεύξεις, σχόλια, παρασκήνια, ρεπορτάζ ρετρό και όλα τα σχετικά στο φάιναλ φορ της Βαρκελώνης. Σχεδόν το μισό τεύχος (31 σελίδες) είναι αφιερωμένο στη μεγάλη διοργάνωση και στο ιστορικό ραντεβού του Παναθηναϊκού. Μόνο η δική μου στήλη συνεχίζει πεισματικά να ασχολείται με το παρασκήνιο της υπόθεσης ΑΕΚ- Ηλυσιακού με νέα ενδιαφέροντα στοιχεία.