Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Εισπράχθηκαν οι επιταγές Λάζαρε;

Τον περασμένο Μάρτιο είχε δημιουργηθεί τεράστιο ζήτημα με το περιοδικό και τη στήλη μου επειδή είχα γράψει ένα θέμα με τίτλο ’’Κάτι ξέχασες Λάζαρε’’. Με φοβερή σπουδή ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο ΠΑΟΚ έσπευσαν να στήσουν μια τελετή στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό και να φωτογραφηθεί ο παίκτης με τις επιταγές (αντιπροσώπευαν τους περσινούς μισθούς του) που πήγαν στο Χαμόγελο του παιδιού και τον ΟΣΕΚ (μπασκετμπολίστες με καρότσι). Θυμαμαι μάλιστα την φοβερή προβολή με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του θέματος από όλο τον πολιτικό και τον αθλητικό τύπο διότι ως γνωστό οι δημοσιογράφοι στην πλειοψηφία τους δεν κάνουν ρεπορτάζ αλλά καταπίνουν αμάσητο ότι τους δίνουν. Επειδή οι δάσκαλοί μου στη δημοσιογραφία με έμαθαν να μην πιστεύω ότι βλέπω και ότι μου λένε χωρίς να το ερευνήσω στο αμέσως επόμενο τεύχος (προξενώντας πάλι την οργή διάφορων) έκανα μερικές ερωτήσεις. Γιατί οι επιταγές ήταν ετεροχρονισμένες (δύο έληγαν τέλη Δεκεμβρίου και μια τέλος Ιανουαριου); Και ποιός έδινε την εγγύηση ότι θα είχαν κάλυψη επτά και οκτώ μήνες μετά την ημέρα είσπραξής τους; Φυσικά γνώριζα εξ΄αρχής και το όνομα του ανθρώπου που είχε εκδώσει τις επιταγές και δεν ανήκε στη διοίκηση του ΠΑΟΚ αλλά αφού ο ίδιος ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία του το σεβάστηκα (άλλα δεν σέβομαι αυτά τα σέβομαι)...
Ηρθε λοιπόν η ώρα των δημόσιων ερωτήσεων πριν δώσω εγώ σύντομα τις δημόσιες απαντήσεις μέσω του περιοδικού. Εισπράχτηκαν κανονικά οι επιταγές; Και αν δεν εισπράχτηκαν τι έχει να πει τώρα ο Λάζαρος και η διοίκηση του ΠΑΟΚ; Ποιός από τους δύο ήταν ο εγγυητής προς τους δύο φορείς; Αν οι επιταγές δεν εισπράχτηκαν ποιός θα καλύψει την πολυδιαφημισμένη φιλανθρωπία και θα δώσει τα χρήματα στους δύο φορείς; Και ποιός θα αναλάβει τη δημόσια ευθύνη; Εννοείται ότι έπεται συνέχεια αφού γνωρίζω τις απαντήσεις... Εννοείται ότι κάθε επίσημη απάντηση μπαίνει αυτόματα με τη μορφή σχολίου τα οποία ως γνωστό σε αυτό εδώ το μπλογκ δεν τυγχάνουν moderation και έγκρισης...

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

All Star Basket τεύχος 248

Είναι ήδη στα περίπτερα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν ακόμη, έστω αν καθυστέρησα για μια ακόμη φορά να το προαναγγείλω... Επειδή πρόλαβα να το διαβάσω προτείνω ανεπιφύλακτα το ρεπορτάζ (με εκπληκτικές φωτογραφίες) του Παναγιώτη Χορόζογλου από την πολυμελή ελληνική παροικία του Μπιλμπάο. Εξαιρετικά ακόμη τα ρεπορτάζ για τα....δράματα της ΑΕΚ και η συνέντευξη των δύο Πορτορικάνων του Αμαρουσίου. Κατά τα λοιπά υπάρχει μπόλικο ΝΒΑ, παγκόσμιο χωριό για τους απανταχού Αφρικάνους μπασκετμπολίστες, κουρούνα εκτός ορίων και στη νέα στήλη ρετρό Hall of Fame ένας διαγωνισμός με δώρο....σοκ! Μια ορίτζιναλ φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν αλλά και ερώτηση που για να τη βει κάποιος πρέπει να είναι ο....φωτεινός παντογνώστης του μπάσκετ.

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Τέλος ο Γκέκος από την ΑΕΚ

Θέμα ωρών είναι μια ακόμη αλλαγή προπονητή στην Α1. Απόψε το βράδυ, ο Μηνάς Γκέκος υπέβαλλε την παραίτηση του στον Μπάμπη Καραμανλή. Ο τελευταίος δεν απάντησε αν την κάνει αποδεκτή αλλά ούτως ή άλλως στη δραματική κατάσταση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ και με το φάσμα του υποβιβασμού πιο κοντά από ποτέ, τέτοιες λεπτομέρειες είναι μάλλον ήσσονος σημασίας.

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Τεύχος 247

Τα...απόνερα του ντέρμπι απασχολούν τους αρθρογράφους και τους σχολιαστές του All Star για αυτή την εβδομάδα. Ρεπορτάζ για την επόμενη μέρα σε νικητές και ηττημένους, αλλά και μια είδηση για το ενδιαφέρον που έδειξε ο Ολυμπιακός για παίκτη άλλης ομάδας. Φυσικά και η στήλη της κουρούνας ασχολείται με το ντέρμπι (και όχι μόνο) με μια εντελώς διαφορετική ματιά και ένα σημαντικό ερώτημα που αφορά τη μάχη των πάγκων και αναζητά απάντηση από πολύ ψαγμένους!
Το περιοδικό συμπληρώνουν δύο αναλύσεις για τα μυστικά του ΤΟΠ-16 της Ευρωλίγκα που αρχίζει αύριο, μια ανάλυση για τον α΄ γύρο της Α1 αλλά και προβλέψεις για τη συνέχεια αφού οι περισσότερες θέσεις είναι ανοιχτές και παίζονται, Μπλέικ Γκρίφιν και οι κορυφαίοι ρούκις όλων των εποχών από ΝΒΑ, παγκόσμιο χωριό από Ψαράκη που ανακάλυψε και παρουσιάζει τον άνθρωπο που αυτές τις μέρες ενορχηστρώνει από το παρασκήνιο το blockbuster trade του Καρμέλο Αντονι. Εννοείται ότι υπάρχουν όλες οι μόνιμες και γνωστές στήλες του παρασκηνίου συν το νέο κόλπο του περιοδικού το εξαιρετικά δημοφιλές Hall of Fame με νέα ευρήματα από το ’’χάρτινο’’ παρελθόν του μπάσκετ.

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Μάρκοβιτς ή Λινάρδος για τον Άρη (updated)

Παρελθόν αποτελεί ο Σαρόν Ντρούκερ από τον πάγκο του Άρη. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σε λίγο μόλις ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΑΕ αλλά η αλλαγή προπονητή είναι προαποφασισμένη. Το θέμα της συζήτησης είναι η διάδοχη κατάσταση με υποψήφιους έκπληξη. Τη θέση διεκδικούν ο Βόσνιος Νέναντ Μάρκοβιτς που απολύθηκε στο ξεκίνημα της σεζόν από τον Πανιώνιο και ο Έλληνας Νίκος Λινάρδος που ήταν επί σειρά ετών βοηθός προπονητή στο Μαρούσι.

Μετά τις καινούργιες εξελίξεις συνεδριάζει απόψε το βράδυ το ΔΣ του Κολοσσού και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες τα μέλη του είναι ήδη θετικά στο να αποδεσμευτεί ο Σφαιρόπουλος για να αναλάβει τον Άρη. Ηδη, άνθρωποι του Κολοσσού έχουν μιλήσει με δύο έλληνες προπονητές. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις ο Σφαιρόπουλος θα κοουτσάρει και το Σάββατο τον Κολοσσό και από Δευτέρα θα γίνει η αλλαγή φρουράς στις δύο ομάδες. 

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Φέρνει Άλεξιτς

Λίγοι τον θυμούνται από το προ πενταετίας σύντομο πέρασμα από τον ΠΑΟΚ. Αλλά από τη σεζόν 2005-06 μέχρι σήμερα ο Σέρβος Μίλουτιν ’Αλεξιτς έχει προοδεύσει σημαντικά και στα 29 του πλέον μπορεί να αποδειχθεί μια από τις καλύτερες εισαγωγές παικτών για την Α1 Τον φέρνει ο Πανιώνιος για τη θέση του του άτυχου Βούγιανιτς που πλήρωσε με ένα σοβαρό τραυματισμό τον επαγγελματισμό του. Ο Βούγιανιτς έπαθε σήμερα συντριπτικό κάταγμα στο πόδι παίζοντας για τελευταία φορά με τον Πανιώνιο και αφού εδώ και μέρες είχε συμφωνήσει να πάρει μεταγραφή για την Παρτίζαν. Επειδή το ΤΟΠ-16 ξεκινάει την Τετάρτη ο Βούγιανιτς αποφάσισε να μείνει και να ενισχύσει τον Πανιώνιο. Κρίμα και άδικο αφού ο τραυματισμός είναι σοβαρός και μπορεί να βάλει τέλος στην καριέρα του.

Ο αντικαταστάτης του Μίλουτιν Αλεξιτς είναι ένα πολυεργαλείο αφού με μπόι 1μ.98 παίζει με την ίδια ευχέρεια στις θέσεις 2 και 3. Πρωτόπαιξε μπάσκετ στις αρχές της περασμένης δεκαετίας στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, στη Μπουντούτσνοστ και αμέσως μετά ξεκίνησε η διεθνής του καριέρα. Τη διετία 2003-05 έκανε τις καλύτερες εμφανίσεις του με την ΑΕΛ έχοντας μέσο όρο 17 πόντους- 7 ριμπάουντ- 2,5 ασίστ- 1,5 κλέψιμο σε 10 ματς του FIBA Europe ενώ ήταν και ο καλύτερος παίκτης του Κυπρικού πρωταθλήματος Στη συνέχεια έπαιξε στη Χέμοφαρμ, για λίγο στον ΠΑΟΚ, ξαναγύρισε για μια τριετία στην ΑΕΛ και μετά ανηφόρισε στη Βαλτική για δύο χρονιές στη Ρίγα και μια στην Ουκρανία με τη Ντονέτσκ.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Ο νικητής του....πολέμου!

Συμπεράσματα βιαστικά και γρήγορα λίγο μετά το ντέρμπι...
1. Μπάσκετ δεν είδαμε. Αντάξιο τουλάχιστον των ονομάτων. Είδαμε ένα ντέρμπι φτιαγμένο και καλουπαρισμένο στη λογική δύο Σέρβων προπονητών! Ξύλο και να κερδίσει ο πιο....δυνατός.
2. Η προπονητική επίδραση (για όσους καταλαβαίνουν τι βλέπουν) ήταν μικρότερη από κάθε άλλη φορά σε ένα ντέρμπι, ειδικά από την πλευρά του Ομπράντοβιτς. Ο Ιβκοβιτς κέρδισε σε δύο βασικούς τομείς. Ενα αγωνιστικό και ένα εξωαγωνιστικό: Είχε δημιουργήσει την κατάλληλη ψυχολογία όλη την εβδομάδα και πήγε το παιχνίδι στο ρυθμό που βόλευε χάρη στην πολύ καλή άμυνα που έκοψε πολλές από τις συνηθισμένες επιθετικές επιλογές του Παναθηναϊκού.
3. Αποδείχθηκε αυτό που έχει υποστηριχτεί από το καλοκαίρι σε επώνυμες στήλες του περιοδικού: Ο Ιβκοβιτς έφτιαξε ομάδα που κτίσθηκε πάνω στις αδυναμίες ενός συγκεκριμένου αντιπάλου: Του Παναθηναϊκού. Αυτόν είχε στην άκρη του μυαλού του.
4. Αποδείχθηκε ότι από τον Παναθηναϊκό λείπουν παίκτες. Η περιφέρεια με το πρόβλημα του Διαμαντίδη άντεξε όσο άντεχε ο Νίκολας και οι ψηλοί ήταν χειρότεροι από κάθε άλλη φορά. Απόδειξη ότι πρώτος σκόρερ του ντέρμπι ήταν ο Νεστέροβιτς με 17 πόντους. Επιπρόσθετα, τη μεγάλη διαφορά έκανε η ενέργεια του Έρτσεγκ! Αντιληπτό τι εννοώ...
5. Ο Παπαλουκάς έμοιαζε να είναι κουρασμένος βετεράνος για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά η προσωπικότητα του αποδείχθηκε καθοριστική σε ένα παιχνίδι που ο ένας προσπαθούσε να εξοντώσει τον άλλο και μέτρησε περισσότερο ποιός μπορούσε να παίξει ένας εναντίον ενός.
6. Ο Σπανούλης γνώρισε λιγότερη πιέση από όσοι περιμέναμε και περίμενε ο ίδιος. Ηθελε προφανώς να αποδείξει περισσότερα, δεν του βγήκε το ματς αλλά οι πάσες του ήταν ιδανικές για να σπάσει τις περιστροφές της άμυνας του Παναθηναϊκού και να αξιοποιηθούν οι ψηλοί του Ολυμπιακού.
7. Η διαιτησία είχε τη διάθεση να παίξει έδρα ειδικά στο πρώτο μέρος. Αποδείχθηκε όμως ότι πάντοτε οι διαιτητές έχουν καλύτερη...διαίσθηση ενός παιχνιδιού και καταλαβαίνουν καλύτερα που πάει το πράγμα. Μπορεί να διαφωνώ με πολλά από τα σφυρίγματα του αλλά ο Σχοινάς έδειξε χαρακτήρα τη στιγμή της διακοπής. Ηταν μαγκιά του και μακάρι να το ακολουθήσουν ως παράδειγμα και άλλοι διαιτητές σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Παναθηναϊκός ας ψάξει να βρει τον....εξυπνάκια που πέταξε τη φωτοβολίδα και τον έτερο που με το λέιζερ χάρισε ένα πόντο από επανάληψη βολής στον Νεστέροβιτς.
8. Ο δρόμος είναι μακρύς. Η απόσταση των δύο ομάδων αποδείχθηκε ότι δεν είναι πια κοντινή (κοντινή ήταν και τα προηγούμενα 3-4 χρόνια) είναι πλέον μηδενική. Και τα επόμενα ντέρμπι θα είναι ανάλογου περιεχομένου, αντίστοιχων...χασαποσέρβικων και απρόβλεπτης εξέλιξης.

Εκτακτη συνεργασία λόγω ντέρμπι!

Πριν από λίγο πήρα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μου ένα μέιλ που έγραφε... ''Για ανέβασε αυτό το κείμενο στο blog, είναι πολύ καλό''. Το κείμενο το έστειλε ο αναγνώστης του περιοδικού Δημήτρης Πετρίδης που έχει δύο θετικά: α. Αρθρογραφεί σε έντυπα της Θεσσαλονίκης και β. είναι η αδυναμία (λόγω ταλέντου) των υψηλών κλιμακίων του περιοδικού. Το κείμενο είναι όντως καλό και πολύ έξυπνο, το προσυπογράφω και το ανεβάζω, παρά το ''χαρτάκι με τις εντολές'' με μεγάλη μου ευχαρίστηση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ
 
Το επιτάσσει η παράδοση: όταν το 1993 ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέστρεφε στο Αλεξάνδρειο ως αντίπαλος του Άρη, οι παλιοί του υποστηρικτές τον υποδέχτηκαν με μια… κρεμάλα και είχαν την πνευματική διαύγεια να του υπενθυμίσουν πόσο αγνώμων υπήρξε (αυτό το τελευταίο το επέτυχαν με τη χρήση πολλών λέξεων που ξεκινούσαν από τα ακόλουθα γράμματα: Μ, Γ, Π).
            Την  ίδια σεζόν, ο Φασούλας ανηφόριζε στη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ. Οι ΠΑΟΚτσήδες κατέθεσαν για ακόμη μια φορά τα διαπιστευτήριά τους όσον αφορά στην ευρηματικότητα, κρεμώντας ένα μεγαλειώδες πανό στις εξέδρες, στο οποίο ο Μέγας Αλέξανδρος κατακεραύνωνε την «Αράχνη» και ο ίδιος ο Φασούλας έτρωγε μια μπανάνα!
            Την ίδια τύχη με τους προαναφερθέντες είχαν ο Ζάρκο Πάσπαλι, ο Νίκος Οικονόμου  ακόμα και ο Νίκος Γκάλης, που όταν φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού οι Αρειανοί του ζήτησαν να τη βγάλει, καθότι αποτελούσε αδιάσειστο στοιχείο των πράσινων συναισθημάτων του (“Γκάλη βαζέλα, βγάλε τη φανέλα”).
            Η ανωτέρω ιστορική αναδρομή έρχεται να προσθέσει επιπλέον βάρος στους ώμους των οπαδών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι αύριο καλούνται να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποδείξουν πως υπάρχει κόλαση. Ο λόγος, προφανής: ο Βασίλης Σπανούλης, φορώντας τα κόκκινα, θα βρεθεί αντιμέτωπος για πρώτη φορά με την ομάδα που τον καθιέρωσε στο ευρωπαϊκό στερέωμα.
            Ο ίδιος, αναλύοντας τα αμυντικά του πλάνα για το ματς, δήλωσε πως ετοιμάζεται να φορέσει κράνος. Η τακτική του μπορεί να χαρακτηριστεί εκ των προτέρων ως λανθασμένη, μιας και το κράνος αφήνει πολλά μέρη του σώματος ακάλυπτα. Επιπρόσθετα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν αποδείξει πολλάκις ότι διαθέτουν εξαίρετο σημάδι, ικανότητα κομβικής σημασίας όταν είσαι στις εξέδρες και επιθυμείς διακαώς να πετύχεις τον αμφιβληστροειδή του Σπανούλη. Η ενδεδειγμένη λύση για την περίσταση είναι η πανοπλία.
            Ωστόσο, πέραν του μεγάλου γεγονότος της επιστροφής Σπανούλη- που μονοπωλεί, είναι η αλήθεια, το ενδιαφέρον των μπασκετόφιλων- θα υπάρξει και αγώνας. Και, μάλιστα, ανάμεσα σε δύο εκ των κορυφαίων ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου.
            Το προβάδισμα, λόγω της έδρας και της, διαμορφωθείσας τα τελευταία χρόνια, παράδοσης, το έχει ο Παναθηναϊκός. Μπορεί να του λείπει ο Μάριτς, ωστόσο ο Νίκολας ανέρρωσε και θα παίξει κανονικά. Το μεγάλο στοίχημα για τον Ομπράντοβιτς θα είναι να βρει μερικά ποιοτικά λεπτά από τους Καλάθη και Τέπιτς, ούτως ώστε να δοθούν οι απαραίτητες ανάσες στο Διαμαντίδη.
            Στην αντίπερα όχθη, ο Ίβκοβιτς θα πρέπει να βρει μια λύση για τα συνεχή πικ-εν-ρολ του Παναθηναϊκού, ειδικά όταν βρίσκεται στο παρκέ ο Νεστέροβιτς, ο οποίος αδυνατεί ν’ αναπτύξει ταχύτητα μεγαλύτερη των 2 χλμ/μέρα. Εξυπακούεται ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει το αν ο Σπανούλης θα επηρεαστεί από τις πρώτες 6-7 σφαίρες που θα τον βρουν στο στήθος και αν ο Τεόντοσιτς θ’ ακούσει το ξυπνητήρι που χτυπάει από τον Οκτώβριο και θα ξυπνήσει επιτέλους.
            Το ιδεατό σενάριο για τους Παναθηναϊκούς θα ήταν η νίκη της ομάδας τους με 89 πόντους και η δημόσια παραδοχή του Σπανούλη πως έκανε λάθος το καλοκαίρι που έφυγε, επιλέγοντας ως τιμωρία τον οικειοθελή λιθοβολισμό του. Στο ρόλο του αναμάρτητου ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, που κάτι μας λέει ότι δε θα δυσκολευτεί καθόλου να “βαλέτω το λίθο”.
            Η ονειρική κατάληξη για τους Ολυμπιακούς περιλαμβάνει νίκη με τρίποντο του Σπανούλη στην εκπνοή και η ακόλουθη δήλωση στο κέντρο του γηπέδου, μπροστά στα μάτια των αποσβολωμένων γηπεδούχων: «τόσα χρόνια που φορούσα το τριφύλλι, από κάτω πάντα είχα μια φανέλα του Ολυμπιακού- της ομάδας της καρδιάς μου».
             Όσο για το ευτυχές φινάλε που οραματίζονται όσοι αρνούνται να πιουν το δηλητήριο της αντιπαλότητας, αυτό περιλαμβάνει μια πορτοκαλί μπάλα: μπάσκετ, μπάσκετ, μπάσκετ.
Καλό παιχνίδι.

Πρωτάθλημα οίκος αν(τ)οχής


Της χάρισαν ένα μηδενισμό στον αγώνα με τον Ηλυσιακό όταν κατά παράβαση του κανονισμού δεν μπορούσε να θεωρήσει εισιτήρια. Τότε, ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να μετατρέψει τον αγώνα σε….κεκλεισμένων των θυρών. Της χάρισαν σήμερα άλλο ένα μηδενισμό αφού ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να αναβάλλει για την άλλη εβδομάδα τον αγώνα με το Μαρούσι παρά το γεγονός ότι με υπαιτιότητα της ΑΕΚ δεν υπήρχε γήπεδο διεξαγωγής του. Ο Βασίλης Οικονομίδης συνεχίζει να διοικεί τη λίγκα με τη δική του λογική όχι της ισονομίας αλλά της πλήρους ατιμωρησίας. Φυσικά, με τη συνενοχή ή την ανοχή όλων των υπολοίπων ομάδων που έχουν τις (διαφορετικές) δικές τους ‘’αμαρτίες’’. Η ιδιότυπη αυτή ομερτά οδηγεί σε πλήρη ανυποληψία την Α1. Το Μαρούσι αποδείχτηκε….μεγαλόψυχο αφού ούτε διαμαρτυρήθηκε αλλά για να διευκολύνει την ΑΕΚ πρότεινε και αμοιβαία μετάθεση των εδρών. Διεξαγωγή του αποψινού αγώνα στη δική του έδρα. Άλλη μια πρωτότυπη λογική αφού έτσι καταστρατηγείται ακόμη και η λογική της κλήρωσης. Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ συνεχίζει να λέει δεξιά και αριστερά ότι ‘’τι να κάνω, δεν μπορεί να βγάλω από το πρωτάθλημα μια ομάδα με το μέγεθος της ΑΕΚ’’. Ποιο ακριβώς μέγεθος αντιπροσωπεύει η σημερινή ΑΕΚ δεν το έχω καταλάβει. Και δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς έπαθε το πρωτάθλημα όταν υποβιβάστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν ομάδες όπως το Περιστέρι ή ο Ηρακλής. Αυτά τα ολίγα για τους φίλους μου ΑΕΚτζήδες που μονίμως κατατρέχονται από το αίσθημα του….αδικημένου.

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

''Λουκέτα'' και στην Α2

Στο τεύχος της περασμένης Τετάρτης αποκάλυψα τις ομάδες που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα στην Α1 αλλά ψάχνοντας λίγο παραπάνω το ζήτημα πληροφορήθηκα ότι η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη στην Α2. Από τις 16 ομάδες της Α2 τουλάχιστον οι επτά όχι απλά δεν πληρώνουν αλλά έχουν αφήσει στη διάθεση και την καλή θέληση των παικτών την ύπαρξη τους. Σε αρκετές από αυτές προπονήσεις γίνονται μόνο όταν μαζεύονται οι παίκτες (!) και φυσικά περί πληρωμών δεν γίνεται ούτε κουβέντα. Οι ομάδες περιμένουν μήπως γίνει το θαύμα και εισπράξουν την επιχορήγηση από την πολιτεία αλλά και αυτό μοιάζει απίθανο. Δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της σεζόν να γίνουμε μάρτυρες ακόμη και αποχώρησης ομάδας από το πρωτάθλημα αν το πράγμα φτάσει στο απροχώρητο. Είναι φανερό πλέον, ειδικά για όσους έχουν πλήρη εικόνα της κατάστασης, ότι το μπάσκετ οδεύει ταχύτατα, κάτω από την Α1 σε καταστάσεις απόλυτου ερασιτεχνισμού. Και ότι παίκτες-προπονητές για να επιβιώσουν δεν αποκλείεται να επιστρέψουν στη δεκαετία του '80 όπου το πρωί έκαναν κάποια δουλειά και το απόγευμα πήγαιναν στο γήπεδο για προπόνηση κάνοντας χόμπι ή συμπληρώνοντας απλά το εισόδημά τους! Φυσικά, η ΕΟΚ δεν ασχολείται στα σοβαρά με την Α2, το πρωτάθλημα που υποτίθεται ότι διοργανώνει και ο Βασιλακόπουλος ενδιαφέρεται μόνο να δημιουργήσει τη...Μεσογειακή Λίγκα για να αποκτήσει (και πάλι) κάποια διεθνή οντότητα και επιρροή.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Τεύχος 245

Πρώτο τεύχος της χρονιάς με ευχές και ελπίδα για μπάσκετ στα χρόνια της κρίσης. Επειδή, με έπιασε εορταστική κρίση αφερεγγυότητας και ασυνέπειας και με πρόλαβαν στο προηγούμενο ποστ (κάποιος θέλει να γίνει κουρούνα στη θέση της κουρούνας) βάζω μόνο το εξώφυλλο για λόγους promotion και μόνο! Τα υπόλοιπα ήδη γράφτηκαν σε σχόλιο... Α, ναι στη στήλη μου αποκαλύπτω τα τέσσερα μεγάλα οικονομικά κανόνια που ενδέχεται να σκάσουν στην Α1 (τρία και η ΑΕΚ δηλαδή...), μια μεταγραφή του Παναθηναϊκού το επόμενο καλοκαίρι, το νέο εκλεκτό του Βασιλακόπουλου για τον πάγκο της εθνικής και μόλις ανακάλυψα ότι δεν κράτησα τίποτε για την επόμενη εβδομάδα και πρέπει επειγόντως να βρω υλικό μέχρι αύριο!!! Καλή ανάγνωση, καλό ρεπορτάζ για μένα...